İsrail'de 4.dalga alarmı! Yetkililer Delta varyantı riskine karşı uyardı

İsrail'de 4.dalga alarmı! Yetkililer Delta varyantı riskine karşı uyardı

İsrail'de halkın yaklaşık yüzde 60'ının koronavirüse karşı aşılanmasına rağmen ülkede Kovid-19 vakalarında artış gözleniyor. Sağlık yetkilileri delta varyantı nedeniyle "4. dalga" riski konusunda uyarılarda bulunurken, İsrail Başbakanı Naftali Bennett, günlük vaka sayılarında kaydedilen artışı "salgında yeni dalga" olarak değerlendirdiklerini açıkladı.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) ilk olarak Hindistan’da tanımlanan Delta varyantına ilişkin İngiltere'nin ardından ABD ve Almanya'da da hızla yayılabileceği uyarısında bulunmuştu. Gençlerde daha sık rastlanan ve yüzde 65 daha bulaşıcı Delta varyantının 74 ülkeye yayıldığı, baskın tür olmaya başladığı açıklandı.

Halkın yaklaşık yüzde 60'ının aşı olduğu İsrail'de, sağlık yetkilileri ülkedeki Kovid-19 vakalarının yeniden artmasıyla delta varyantı nedeniyle "yeni bir dalga" riski konusunda uyarıda bulundu.

Vakalardaki hafif artışın Delta varyantından kaynaklandığını vurgulayan İsrail Başbakanı Naftali Bennett, günlük vaka sayılarında kaydedilen artışı "salgında yeni dalga" olarak değerlendirdiklerini açıkladı.

Delta varyantının yurtdışından gelen İsrailli yolcular tarafından ülkeye getirildiğini belirten Bennett, yolcuların tamamına Kovid-19 testi yapılacağını ve zorunlu olmadıkça İsraillilerden yurt dışına çıkmamalarını istedi.

İSRAİL'DE AKTİF VAKA SAYISINDA ARTIŞ

İsrail'de halkın yüzde 57'si iki doz Kovid-19 aşısı yaptırdı.

Aşılama sayesinde salgını kontrol altına almayı başaran ve şubat ayından bu yana Kovid-19 önlemlerinin gevşetilmeye başlandığı İsrail'de, 19 Nisan'da açık alanlarda, 15 Haziran'da da bazı istisnalar hariç kapalı alanlarda maske takma zorunluluğu kaldırılmıştı.

Sağlık Bakanlığının verilerine göre, İsrail'de görülen yeni vakaların yüzde 70'i ilk olarak Hindistan'da tanımlanan Delta varyantı kaynaklı.

Ülkede 6 Haziran'da 216'ya kadar düşen aktif vaka sayısı, son günlerdeki artışla 387'ye yükseldi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN