Prof. Dr. Mehmet Ceyhan'dan Delta varyantını açıklayın çağrısı: İki aydır hiçbir bilgi yok

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan'dan Delta varyantını açıklayın çağrısı: İki aydır hiçbir bilgi yok

Salgının başından beri önemli açıklamalarıyla ve yaptığı 3. ve 4. dalga uyarılarıyla adından sıkça söz ettiren Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, Delta varyantının Türkiye'de yayılım oranının açıklanmadığına dikkat çekerek, "İki ay önce Sayın Bakan 5 tane Hindistan varyantı tespit ettik dedi ve iki aydır hiçbir bilgi yok" dedi.

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, 'dördüncü dalga'ya ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Aşı oranlarından ziyade Sağlık Bakanlığı'nın açıklaması gereken en önemli bilginin Delta varyantı sayısının olduğunu belirten Ceyhan, "İki ay önce Sayın Bakan 5 tane Hindistan varyantı tespit ettik dedi ve iki aydır hiçbir bilgi yok" ifadelerini kullandı.

'Sonbahara kadar toplumun yüzde 70-75'ini aşılamadan girerseniz dördüncü dalga kaçınılmaz' diyen Mehmet Ceyhan, Sağlık Bakanlığı'nın açıklaması gereken en önemli bilginin 'Delta Varyantı'nın Türkiye'deki yayılım oranı olduğunu söyledi.

''İKİ AYDIR HİÇBİR BİLGİ YOK''

"Herkes, Sağlık Bakanlığı'ndan aşı oranları, aşı ile ilgili bilgiler bekliyor... Fakat, Sağlık Bakanlığı'ndan beklenmesi gereken en önemli bilgi Delta varyantı ne kadar?" diye konuşan Ceyhan, "İki ay önce Sayın Bakan 5 tane Hindistan varyantı tespit ettik dedi ve iki aydır hiçbir bilgi yok" ifadelerini kullandı.

Ceyhan, "Dördüncü dalga riskini belirleyen birinci faktör, delta varyantının sizdeki yaygınlık derecesi..." şeklinde konuştu.

"Birden bire önlemler kaldırılır diye korkuyorum" diyen Ceyhan, basında haberlerin 'her şey bitti' denilerek verildiğini ifade edip, "Sonunda kötü öderiz bunu..." diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN