İtalya'da OHAL uzatıldı: Yeşil Geçiş'in sınırları belirlendi

İtalya'da OHAL uzatıldı: Yeşil Geçiş'in sınırları belirlendi

İtalya'da Mario Draghi liderliğindeki koalisyon hükümeti, koronavirüs nedeniyle OHAL'i yıl sonuna kadar uzattı. Hükümet, aşı sertifikası olarak bilinen Yeşil Geçiş (Green belgesinin çerçevelerini belirledi ve salgına yönelik bazı yeni tedbirler aldı.

İtalya'da Mario Draghi liderliğindeki koalisyon hükümeti, koronavirüs tedbirleri ile ilgili yeni tedbirler aldı ve olağanüstü hal (OHAL) uygulamasını 31 Aralık 2021'e kadar uzatıldı.

Draghi, yeni kanun hükmünde kararnamenin detaylarını basın toplantısında paylaştı. Aşı sertifikası olarak bilinen Yeşil Geçiş'in (Green Pass) keyif bir uygulama olmadığını belirten Draghi, aşı çağrısı yaptı

Aşı olmayın demek ölün demek. Aşı olmuyorsun, hastalanıyorsun ve ölüyorsun ya da başkasına bulaştırıyorsun, başkası ölüyor. Aşı olmamak demek her şeyin yeniden kapanması demek. Aşı olmayın demek 4 ay öncesine geri dönmek demek."

Draghi, okullarda herkesin katılımıyla yüz yüze eğitimin başlayabilmesi için aşılama dahil her şeyi yapacaklarını söyledi.

YEŞİL GEÇİŞ KRİTERLERİ NELER?

Ülkede en az bir doz Kovid-19 aşısı yaptıranlar için 9 ay, Kovid-19 geçirenler için ise 6 ay geçerli olmak üzere Yeşil Geçiş belgesi düzenlenecek.

Buna ek olarak, moleküler ya da hızlı Kovid-19 testi yaptıranlar için ise Yeşil Geçiş belgesinin süresi 48 saat olacak.

Yeşil Geçiş belgesi, 6 Ağustos'tan itibaren restoran ve kafe gibi yerlerin iç mekanlarına, tiyatrodan sinemalara, halka açık gösteri, spor etkinlikleri ile müzeler, yüzme havuzları, spor salonları, festivaller, fuarlar, termal merkezler, tematik eğlence parkları ve bahis salonlarına girişlerde gerekli olacak.

Yeşil Geçiş belgesini doğrulamadan giriş yapan kişiler ve mekan sahiplerine 400 ile 1000 avro ceza uygulanacağı, bu ihlalin üç kez tekrarlanması halinde mekanın 1 günden 10 güne kadar kapatılacağı da bildirildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN