Son dakika! 22 Temmuz 2021 korona tablosu açıklandı: Bugün en yüksek sayıya ulaştık

Son dakika! 22 Temmuz 2021 korona tablosu açıklandı: Bugün en yüksek sayıya ulaştık

Son dakika haberi... 22 Temmuz 2021 korona tablosu açıklandı, buna göre son 24 saatte 9 bin 586 kişi koronavirüse yakalandı. Sağlık Bakanı Koca da günlük verileri paylaşarak "Bugün son zamanların en yüksek vaka sayısına ulaştık" ifadelerini kullandı. İkinci kez paylaşımda bulunan Koca "Yeni vaka sayıları 2 haftada 2 katına çıktı. Çözüm: Şu andan itibaren sıkı tedbir, ilk fırsatta aşı. 9.586 olan vaka sayısını geriletelim" çağrısı yaptı.

Son dakika haberi... Sağlık Bakanlığı, 22 Temmuz 2021 korona tablosu açıklandı.

Türkiye'de son 24 saatte 214 bin 196 Kovid-19 testi yapıldı, 9 bin 586 kişinin testi pozitif çıktı, 52 kişi hayatını kaybetti.

Kovid-19'la mücadele kapsamında, son 24 saatte birinci, ikinci ve üçüncü doz 475 bin 676 aşı uygulandı.

Türkiye'de bugüne kadar yapılan aşı sayısı 39 milyon 155 bin 309'u birinci doz, 21 milyon 635 bin 725'ü ikinci doz, 3 milyon 696 bin 807'si üçüncü doz olmak üzere 64 milyon 487 bin 841'e yükseldi.

"VAKA SAYILARI İKİ HAFTADA İKİ KATINA ÇIKTI"

"Bugün son zamanların en yüksek vaka sayısına ulaştık" diyen Koca'dan Twitter'dan ikinci paylaşımda bulundu ve çağrı yaptı:

"Yeni vaka sayıları 2 haftada 2 katına çıktı. Çözüm: Şu andan itibaren sıkı tedbir, ilk fırsatta aşı. 9.586 olan vaka sayısını geriletelim."

Sağlık Bakanı Koca, haftalık vaka haritası da paylaştı.

Buna göre birçok ilde kritik artışlar söz konusu. Koca, son bir haftada vaka sayısı en çok artan illeri Siirt, Giresun, Bingöl, Diyarbakır ve Kırıkkale olarak sıraladı.

TOPLAM VEFAT SAYISI 50 BİNİ AŞTI

10-16 Temmuz Türkiye Haftalık Kovid-19 tablosu da yayınlandı. Buna göre, bu haftada toplam 1 milyon 608 bin 670 Kovid-19 testi yapıldı, 43 bin 609 kişinin testi pozitif çıktı, 295 kişi yaşamını yitirdi, 36 bin 377 kişi iyileşti, hasta sayısı 3 bin 748 oldu.

Ortalama ağır hasta sayısı 552 olarak açıklandı. Hastalarda zatürre oranı 4,7, yatak doluluk oranı 48,9, erişkin yoğun bakım doluluk oranı 62,1, ventilatör doluluk oranı ise 26,3 oldu.

Toplam vaka sayısı 5 milyon 514 bin 373, toplam vefat sayısı 50 bin 450 oldu.

İlgili Haberler
YORUMLAR (2)
2 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN