İYİ Parti Meclis'e sundu: BioNTech mimarları için çağrı yaptılar

İYİ Parti Meclis'e sundu: BioNTech mimarları için çağrı yaptılar

İYİ Parti, koronavirüs aşısını bulan BioNTech'in mimarları Prof. Dr. Uğur Şahin ve Dr. Özlem Türeci'nin Nobel'e aday gösterilmesi için Meclis'e teklifte bulundu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, Kovid-19 aşısını geliştiren BioNTech'in kurucu ortakları Prof. Dr. Uğur Şahin ve Dr. Özlem Türeci'nin Nobel'e aday gösterilmesini talep edeceklerini söylemesinin ardından partinin Grup Başkanlığı harekete geçti.

Partinin Twitter hesabından yapılan açıklamada "Grup Başkanlığımız; buldukları Kovid-19 aşısı ile insanlığa büyük hizmette bulunan Türk bilim insanları Sayın Dr. Özlem Türeci ve Sayın Prof. Dr. Uğur Şahin'in Nobel'e aday gösterilmesi için Meclis Başkanlığına teklifte bulunmuştur" açıklaması yapıldı.

"NOBEL'E ADAY GÖSTERMESİNİ TALEP EDECEĞİZ"

İYİ Parti Genel Başkanı Meral ​Akşener, TBMM'de partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmasında, şu ifadeleri kullanmıştı:

"Kovid-19 salgını söz konusu olmasaydı, kanser çalışmaları nedeniyle bilim çevrelerinde, dünya çapında bir prestije sahiplerdi. İYİ Parti grubu olarak, TBMM'nin bu iki bilim insanımızı insanlığa ve bilim dünyasına yaptıkları katkılardan dolayı, Nobel'e aday göstermesini talep edeceğiz."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN