Korkutan artış! 3 ilde yeniden yükselişe geçti

Korkutan artış! 3 ilde yeniden yükselişe geçti

Trakya'da Kovid-19 vakaları geçen haftaya göre artışa geçti. Edirne son verilere göre, en az vaka sayısı olan illerden olmasına rağmen vaka sayıları arttı. Kırklareli ve Tekirdağ'da da korona için alarm zilleri çalmaya başladı.

Trakya'da Kovid-19 vaka sayıları geçen haftaya göre yükseldi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıkladığı verilerine göre, Edirne risk haritasında 'düşük riskli illeri' simgeleyen 'mavi' rengini korudu. Kent son verilere göre, en az vaka sayısı olan illerden olmasına rağmen vaka sayısı geçen haftaya göre arttı.

İlde geçen hafta her 100 bin kişide 13,69 olan vaka sayısı 16,43'e yükseldi.

TEKİRDAĞ VE KIRKLARELİ ORTA RİSKTE

'Yüksek riskli iller' (turuncu) kategorisinde yer alan Kırklareli'nde geçen hafta her 100 bin kişide 50,51 olan vaka sayısı 58,05'e 'orta riskli iller' (sarı) kategorisindeki Tekirdağ'da geçen hafta 49,57 olan vaka sayısı 49,86'a yükseldi.

NİSAN'DA VAKALAR AZALMIŞTI

Yüksek vaka sayılarına ev ziyaretlerinin neden olduğu belirlenen Trakya'da, uyarılarla bu tür görüşmelerin önlenmesi, vatandaşların tedbirlere daha sıkı sarılması, aşılama ve tam kapanmanın etkisiyle vaka sayıları Nisan ayının ortasından bu haftaya kadar azalmıştı.

Son verilerde ise 3 kentte de bir miktar vaka artışın yaşandığı görüldü.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN