Uğur Şahin'den dünyayı korkutan uyarı: Nüfusun yarısını aşıladı ama vaka sayıları artıyor eğer...

Uğur Şahin'den dünyayı korkutan uyarı: Nüfusun yarısını aşıladı ama vaka sayıları artıyor eğer...

Nüfusun neredeyse yüzde 50'sinin aşılandığı İngiltere'de delta varyantı nedeni ile hasta sayılarının hızla artmasına dikkat çeken Uğur Şahin'den dünyayı korkutan bir açıklama geldi. Şahin "Eğer dikkatli olunmazsa bazı bölgeler dördüncü dalgayla karşı karşıya kalabilir" dedi.

BioNTech’in CEO’su Uğur Şahin ABD'de bir derginin konferansına katıldı. Konferanssalgın ile ilgili değerlendirme yapan Şahin, "İki doz aşılamadan 6 ay sonra antikor seviyesinin düştüğünü gözlemledik. Bu anlamda aşılamadan 6-9 ay sonra takviye aşılara ihtiyaç olabilir" dedi. Uğur Şahin ayrıca dördüncü dalga uyarısı da yaptı.

ABD’nin haftalık haber dergilerinden Barron’s’un Investing in Tech isimli konferansına katılan BioNTech’in CEO’su Uğur Şahin koronavirüs salgınıyla ilgi yeni değerlendirmelerde bulundu. Pandeminin seyriyle ilgili dikkatli olunması vurgusu yapan Şahin, "Koronavirüs yeniden canlanabilir." ifadelerini kullandı.

ugur-sahin-002.jpgUğur Şahin

AŞININ ETKİNLİĞİ

Koronavirüs verilerinin izlenmesinin önemine değinen Şahin,"Eğer düşüş varsa sorun yok demektir. Ancak yükseliş varsa bir sonraki dalga geliyor demektir." uyarısında bulundu.

Şahin son olarak aşıların etkinliğiyle ilgili, "İki doz aşılamadan 6 ay sonra antikor seviyesinin düştüğünü gözlemledik. Bu anlamda aşılamadan 6-9 ay sonra takviye aşılara ihtiyaç olabilir. Fakat bu konuda karar hükümetlere aittir." ifadelerini kullandı.

dorduncu-dalga-001.jpg

DÖRDÜNCÜ DALGA UYARISI

İngiltere'de delta varyantı vaka sayısı artışlarına dikkat çeken Uğur Şahin, "Nüfusun neredeyse yüzde elli aşılanmasına rağmen vakalar artıyor. Eğer dikkatli olunmazsa bazı bölgeler dördüncü dalgayla karşı karşıya kalabilir." dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN