Kovid-19'un ilk tespit edildiği Wuhan'da binlerce kişilik konser

Kovid-19'un ilk tespit edildiği Wuhan'da binlerce kişilik konser

Kovid-19'un ilk kez tespit edildiği Çin'in Wuhan kentinden binlerce genç konserde bir araya geldi. Hızla aşılama yapılan ülkede vaka sayısı neredeyse sıfırlanırken cuma günü tespit edilen 16 vakanın ise başka ülkelerden gelenlerde olduğu açıklandı.

Yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) ilk kez tespit edildiği Çin'in Wuhan kentinde hayat neredeyse normale döndü. Beş günlük İşçi bayramı tatilinin ilk gününde verilen konsere binlerce genç akın etti.

Bazı kişilerin maske taktığı bazılarının ise takmadığı görüntülenen Wuhan Strawberry Müzik Festivali'ndeki gençler bazı önlemler alınsa dahi doyasıya eğlendi.

7.jpg

Duvar'da yer alan habere göre, konser geçen sene online yayınlanmıştı ancak bu sene 11 bin kişiye izin verildi. Aşılama sürecinde hızlı yol kat eden ülke, dünyanın ilk Kovid-19 karantinasını yaşamıştı. Sıkı tedbirler alınan kentte dünyanın birçok ülkesi karantinadayken gerçekleşen partiler ise dikkatleri üzerine çekiyordu.

Son dönemde vakalar neredeyse sıfırlandığı ülkede cuma günü 16 yeni vaka tespit edildi. Bu yeni vakaların ise hepsinin ise yurt dışından gelenlerde görüldüğü açıklandı.

8.jpg

23 yaşındaki öğrenci Gao Yuchen, Reuters ile söyleşisinde "Bugün olduğumuz yere gelmek kolay olmadı. İnsanlar çok büyük bir çaba harcadı ve büyük bir bedel ödedi. Bu nedenle, festivalde olmaktan çok heyecanlıyım" dedi. 

Çin hükümeti 270.41 milyon doz aşı yapıldığını açıkladı. Resmi verilerine göre, ülkede şu ana dek toplamda 90 bin 671 korona virüsü vakası görüldü. Ölü sayısı ise birçoğu Wuhan'da olmak üzere, 4 bin 636.

9.jpg

Çin Ulusal Sağlık Komisyonu'nun bugün açıkladığı verilere göre, ülkede yapılan aşı sayısı ise 270.41 milyon doz. Pekin yönetiminin cumadan bu yana 5.34 milyon kişiyi daha aşıladığı belirtildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN