Koronavirüsün yeni belirtileri neler? ABD corona virüsün yeni belirtilerini açıkladı

Koronavirüsün yeni belirtileri neler? ABD corona virüsün yeni belirtilerini açıkladı

Çin’in Vuhan kentinden dünyaya yayılan ve ardından Türkiye’yi de etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) belirtileri gün geçtiğikçe ortaya çıkıyor. Daha önce ateş, kuru öksürük ve nefes darlığı belirtileri gösteren corona virüsün yeni belirtileri açıklandı.

Yaklaşık 10 milyon insanın yakalandığı corona virüs belirtilerine yenileri eklendi. ABD’li bilim insanları, koronavirüsün yeni belirtiler gösterdiğini duyurdu. Daha önce de Türkiye’de yaklaşık 700 hastada; antikor popülasyon fazlalığı, nefes darlığı, öksürüğün devam etmesi ve unutkanlık gibi problemlere rastlandığı açıklanmıştı.

KORONAVİRÜSÜN BELİRTİLERİ NELER?

Dünya genelinde milyonlarca insanı etkileyen yeni tip koronavirüse (Kovid-19) ilişkin ABD'li bilim insanları, baş veya eklem ağrısı gibi semptomların yanında koronavirüste 4 yeni belirti daha görüldüğünü duyurdu.
ABD’de faaliyetlerini sürdüren, Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) kurumu, henüz bilinen bir aşı ve ilacı bulunmayan ve hâlâ tanınma sürecinde olan koronavirüs salgınına ilişkin dört yeni semptomu listeledi. Koronavirüs salgını ilk ortaya çıktığında kuru öksürük, ateş ve nefes darlığı belirtileri gösteriyordu.

MİLYONLARCA İNSAN VİRÜSE YAKALANDI

2019 yılının Aralık ayından bu yana Çin’in Vuhan kentinden dünyaya yayılan ve yaklaşık 10 milyon insanın yakalandığı koronavirüsle ilgili bilim insanlarının eline daha fazla veri geçtikçe, salgının semptomlarına da yenileri eklendi.

KORONAVİRÜSÜN YENİ BELİRTİLERİ NE?

CDC son olarak resmî koronavirüs semptomları listesini güncellerken, kurumun listesine giren dört yeni belirti ile birlikte toplam semptom sayısı 11’e yükseldi. İshal, halsizlik, tıkanıklık veya burun akıntısının yanında en son mide bulantısı ya da kusmanın da koronavirüsün yeni semptomları arasında girdiği duyuruldu.

EN YAYGIN BELİRTİLER

Yaygın olarak öksürük, ateş, halsizlik, nefes darlığı, baş ağrısı, kas veya beden ağrısı, boğaz ağrısı, tat ve koku kaybı, mide bulantısı ya da kusma, tıkanıklık veya burun akıntısı ile ishal, virüsün görüldüğü semptomlar arasında yer alıyor.

TÜRKİYE’DE YAKLAŞIK 700 HASTADA GÖRÜLEN BELİRTİLER

Türkiye’de yeni tespit edilen sorunlardan birinin, hastaların tiroit fonksiyonlarında bir takım bozukluklar olduğunun görüldüğünü söyleyen İstanbul Tıp Fakültesi'nin Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek, tiroit dokusuna karşı antikor fazlalığı oluştuğunun görüldüğünü vurgulayarak, normal şartlarda yüzde 9 olan antikor popülasyon fazlalığının, izlenen hastalarda yüzde 17-20 civarında olduğunu kaydetti.

Bunların ham veriler olduğunu ve üzerlerinde yapılan çalışmaların devam ettiği bilgisini paylaşan Tükek, şu an 700-800 civarında hastanın birinci ayını tamamladığını ve kontrollerin sürdüğünü kaydederek, bu hastalarda birinci ay içerisinde hastalığı geçirenlerde en çok nefes darlığı ve öksürüğün devam etmesinin, bir de hastalarda unutkanlık görüldüğünü söyledi.

Tükek, bunda hipokside geçirilen zaman, yoğun bakımda yatmak gibi bir takım sorunların etkili olabileceğini savunarak, bunun neden kaynaklandığının araştırıldığını bildirdi.


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN