KPSS önlisans branş sıralaması açıklandı mı? ÖSYM KPSS branş sıralaması tıkla öğren!

KPSS önlisans branş sıralaması açıklandı mı? ÖSYM KPSS branş sıralaması tıkla öğren!

KPSS önlisans branş sıralaması açıklandı mı? Adaylar bu sorunun cevabını merak ediyor. 21 Aralık'ta başlayacak KPSS Merkezi yerleştirmelerine bir hafta kaldır. Tercih kadrolarının açıklanmasıyla gözler branş sıralamasına çevrildi. Haberimizde verdiğimiz bilgilerle KPSS önlisans branş sıralamalarızı öğrenebilirsiniz.

21 Aralıkta başlayacak KPSS Merkezi yerleştirmelerine sayılı günler kaldı. Peki sonuçları açıklanan 16 Ekim KPSS önlisans sınavıyla ilgili branş sıralaması açıklandı mı? Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından açıklanan Kamu Personeli Seçme Sınavı ardından adaylar tercihlerini yapmak için sabırsızlıkla bekliyor. Yetkililer henüz ne zaman açıklanacağı konusunda açıklama yapmadı.

KPSS BRANŞ SIRALAMASI NASIL ÖĞRENİLİR?

Tecihlerde ve atamalarda gözönüne alınacak konular başında KPSS önlisans branş sıralamarı geliyor. 2016 yılı ÖSYM KPSS önlisans branş sıralamaları kolay bir şekilde öğrenilebilir. Adaylar ais.osym.gov.tr adresinden sıralamalara kolayca ulaşabilirler. İşte detaylar...

Binlerce kişi sınav sonuçlarının ardından kaçıncı sırada olduğunu merak ediyor. Sınava katılan adaylar KPSS branş sıralamalarını ÖSYM aday sayfasından öğrenebilir. Tek yapmanız gereken T.C. kimlik numaranız ve şifreniz ile ais.osym.gov.tr adresine giriş yapmak. Daha son ilgili menüleri takip ederek sıralamanızı öğrenebilirsiniz. Sisteme giriş yaptıktan sonra 2016 KPSS önlisans kısmına tıklayarak branş sıralamalarınızı öğrenebilirsiniz.

KPSS BAŞVURU ŞARTLARI

KPSS'ye ortaöğretim kurumlarından (lise ve dengi meslek lisesi), önlisans programlarından (iki yıllık meslek yüksekokulu ve açık öğretimin iki yıllık programları) ve lisans programlarından (dört ve daha fazla yıllık yükseköğretim) mezun olanlar ile mezun olabilecek durumda olan adaylar başvurabilmektedir. Adayların, Yönetmeliğin A Grubu olarak tanımladığı kadrolar için KPSS sonucu ile kamu kurum ve kuruluşlarına başvurdukları tarihte, B Grubu kadrolar için ÖSYM'ye Tercih Formlarını teslim ettikleri tarihte mezun durumda olmaları şarttır.

ÖSYM ADAY GİRİŞİ İÇİN TIKLAYINIZ...

A Grubu Kadrolar için KPSS sonucu ile kamu kurum ve kuruluşlarına başvuracak adayların, bu kurum ve kuruluşların KPSS başvuru kılavuzunda veya ilanlarında belirtmiş oldukları koşulları taşımaları gerekir. Yukarıdaki koşullardan herhangi birine durumunun uymadığı tespit edilen adaylar, KPSS'ye alınmış olsalar bile bu sınav sonucu ile elde ettikleri hiçbir haktan yararlandırılmamaktadırlar. Sınava başvuru sırasında mezun durumda olmayan adaylar, sınavın geçerlik süresi içinde mezun olacaklarını düşünüyorlarsa, sınava mezun olacakları düzeyde girmeleri uygun olacaktır. Sınava başvurulan tarihte mezun durumda olmadığı için öğrenim durumunu mezun olacağı düzeyin altındaki düzeyde işaretleyen adaylar, sınav tarihinden önce mezun olmuşlarsa, mezun oldukları tarihin, sınava başvurunun bitiş tarihi ile sınav tarihinin bir gün öncesi arasında mezun olduğunu gösteren bir belgeyi ÖSYM'ye mutlaka göndermeli veya bizzat götürmelidirler. Bu adaylar, sadece Ankara'da sınava alınabileceklerdir. Sınav tarihinden önce mezun olmuş adayların, bir alt öğrenim düzeyinde sınava girmeleri halinde, bu sınavın sonuçlarına göre atamalarının yapılması mümkün değildir.

KPSS ORTAÖĞRETİM NE ZAMAN YAPILACAK?

ÖSYM'den yapılan duyuruda; "Merkezimizce 20 Kasım 2016 tarihinde uygulanacak olan Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS Ortaöğretim/Ön lisans) Ortaöğretim oturumunun 09.30 olarak belirlenen başlama saatinin 10.00 olarak değiştirilmesine karar verilmiştir." denildi.

Sınav esnasında uyulması gereken kurallara; (kopya çekme, cep telefonu ile sınava girme, elektronik eşya taşıma) riayet etmeyen adayın sınavı geçersiz olacaktır.

2016 Ortaöğretim KPSS memurluk sınavında Genel Yetenek ve Genel Kültür olmak üzere 120 soru sorulacak. KPSS ortaöğretim sınavında Türkçe'den 30 soru, matematikten 30 soru, tarihten 27 soru, coğrafyadan 18 soru, vatandaşlık bilgisinden 9 soru, güncel konularda 6 soru sorulacak.

KPSS önlisans branş sıralaması açıklandı mı? Adaylar bu sorunun cevabını merak ediyor. 21 Aralık'ta başlayacak KPSS Merkezi yerleştirmelerine bir hafta kaldır. Tercih kadrolarının açıklanmasıyla gözler branş sıralamasına çevrildi. Haberimizde verdiğimiz bilgilerle KPSS önlisans branş sıralamalarızı öğrenebilirsiniz.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN