12. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali 18 Kasım'da başlıyor

12. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali 18 Kasım'da başlıyor

Bu yıl "Eşitiz" temasıyla gerçekleştirilecek 12. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali, 18-24 Kasım'da yapılacak. Festivalin açılış filmi ise Şilili yönetmen Patricio Guzman'ın yönettiği "Hayali Ülkem-My Imaginary Country" olacak.

"12. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali"nin tanıtım toplantısı Atatürk Kültür Merkezi Yeşilçam Sineması'nda yapıldı.

Toplantıda konuşan Festival Başkanı Prof. Dr. Adem Sözüer, her yıl festivalde filmlerin ana konusunun adalet olduğunu, fakat adalet perspektifinden bir sorunu ele almaya çalıştıklarını söyledi.

FESTİVALİN TEMASI 'EŞİTİZ'

"Eşitiz" temasına değinen Sözüer, "Kadın-erkek eşitliğini gündeme aldık. Dünyada bildiğiniz gibi her krizde her açıdan en çok olumsuz olarak etkilenen kadınlar. O nedenle bu yıl 'eşitiz' diyerek, kadın erkek eşitliğini her açıdan masaya yatırmak istiyoruz. Dünyanın çeşitli yerlerinden de akademisyenleri davet ettik ve bir hafta filmler eşliğinde bu konuyu tartışacağız." dedi.

Festival direktörü Bengi Semerci de toplantıda festivale ve filmlere ilişkin ayrıntıları aktardı.

Semerci, bu yıl festivalde "Sinema Onur Ödülü"nün Serra Yılmaz'a, "Akademik Onur Ödülü"nün Nazan Moroğlu'na ve "Sinemaya Katkı Ödülü"nün Mevlüt Koçak ve Sevin Okyay'a verileceğini açıkladı.

AÇILIŞ FİLMİ 'HAYALİ ÜLKEM'

12. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali, 17 Kasım'da Cemal Reşit Rey Konser Salonu'ndaki (CRR) açılış töreni ile başlayacak. Açılış töreninde Onur Ödülleri ve Sinemaya Katkı Ödülleri sahiplerini bulacak.

Ayrıca açılışta Şilili yönetmen Patricio Guzman'ın yönettiği "Hayali Ülkem-My Imaginary Country" filmi gösterilecek.

GAİN Medya ana sponsorluğunda düzenlenecek festivalde filmler, Atlas 1948 Sineması , Kadıköy Sineması ve AKM Yeşilçam Sineması'nda izleyicilerle buluşacak.

Festivalin akademik programı ise her yıl olduğu gibi İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde yapılacak ve 18 Kasım'da Prof. Dr. Adem Sözüer, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Ekmekçi, İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi Yargıcı Saadet Yüksel'in açılış konuşmalarıyla başlayacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN