İnsani sızılarımızın şairi ödülünü aldı

İnsani sızılarımızın şairi ödülünü aldı

2022 Attilâ İlhan Edebiyat Ödülleri’ törenle sahiplerini buldu. KARAR yazarı şair Ömer Erdem, ‘Güneş Kalır Bir Başına’ kitabını şiir ödülüne değer bulan jüriye “Umarım ödüller, hem insani hem de toplumsal sızılarımızın çıkış yolu olan şiirimize yeniden bakma fırsatı sunar” ifadeleriyle teşekkür etti.

Attilâ İlhan Bilim Sanat ve Kültür Vakfı’nca düzenlenen ‘2022 Attilâ İlhan Edebiyat Ödülleri’ Atatürk Kitaplığı’nda düzenlenen törende sahiplerini buldu. Vakıftan geçen ay yapılan açıklamada, roman kategorisinde ödül ‘Yalnız’ romanıyla yazar Zeynep Kaçar’a, şiir kategorisinde ‘Güneş Kalır Bir Başına’ adlı eseriyle şair Ömer Erdem’e, İlk Roman Vakıf Özel Teşvik Ödülü ise ‘Kanat Koparmaca’ eseriyle Zekiye Yaldız’a verilmişti. Üç isimde törende ödülünü bizzat teslim aldı.

KARAR yazarı, şair Erdem, ödülünü alırken yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı: “Gönül(aşk), gençlik ve toplum. Attila İlhan şiirini açıklayacak üç element diyebiliriz bunlara. Aynı zamanda o, bu üç kavramı da enerjiyle buluşturmuş da sayılır. Geleneği savunmaz onu yaşatır. Dil, şairle toplum arasında etkinleştirilir. Dilin şiirde toplum adına hayat bulması ise yakın değil uzak akrabalıklarla mümkün olur. Seçkin jüri böylesi bir ışıma gördüğü için olacak ‘Güneş Kalır Bir Başına’yı ödüle değer bulmuş. Teşekkür ederim. Umarım ödüller, hem insani hem de toplumsal sızılarımızın çıkış yolu olan şiire, şiirimize yeniden bakma fırsatı sunar.”

20kr02-ikinci1.jpg
KARAR yazarı Ömer Erdem

Yazar Kaçar da “Bir karanlığa hapsolmuş tüm kadınlar için umut dileyen bir roman ‘Yalnız’. Attilâ İlhan Roman Ödülü’ne layık bulunmak benim için büyük mutluluk ve onur” diye konuştu.

Küçük bir kızken gökyüzüne bakıp yazar olduğumu hayal ettiğini söyleyen Yaldız ise, “ Kaptan’ın adına verilen ‘İlk Roman Teşvik Ödülü’nü almak, edebiyat okyanusuna açılan gemiye bilet almak gibi bir duygu…” ifadelerini kullandı.

Onursal başkanlığını Doğan Hızlan’ın yürüttüğü ödülleri Mehmet Eroğlu’nun başkanlığındaki roman ödülü seçici kurulunda Faruk Şüyün, Seval Şahin ve aileyi temsilen Ali Cem İlhan yer alırken Metin Celal’in başkanlığındaki şiir ödülü seçici kurulu ise A. Ali Ural, Adnan Özer, Tuğrul Tanyol ve aileyi temsilen Kerem Alışık’tan oluşan jüri değerlendirdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN