22. Uluslararası Kartaca Tiyatro Festivali başladı

22. Uluslararası Kartaca Tiyatro Festivali başladı

22. Uluslararası Tunus Kartaca Tiyatro Festivali başladı. Festivalin açılışı, başkent Tunus'taki Kültür Merkezi'nde, William Shakespeare'in eseri "Romeo ve Juliet"ten alıntılarla gerçekleşti. Etkinlik, 12 Aralık'a kadar devam edecek.

Geçtiğimiz sene, koronavirüs nedeniyle iptal edilen 22. Uluslararası Tunus Kartaca Tiyatro Festivali bu yıl düzenleniyor. Festivalde, Tunus'tan ve çeşitli ülkelerden 99 eser sahnelenecek. Festival 12 Aralık'a kadar sürecek.

Tunus Kültür Bakanı Hayat el-Kermazi'nin de bulunduğu açılışta konuşan festival sorumlusu Nesaf bin Hafsiye, festivalin, müzik, dans, şiir ve şarkı gibi modern sanat etkinliklerini bir araya getirdiğine değindi.

İlki 1983'te düzenlenen Kartaca Tiyatro Festivali, Afrika ve Arap dünyasındaki başat tiyatral etkinliklerinden sayılıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN