Anadolu rock’ın çınarı bu yıl da unutulmadı

Anadolu rock’ın çınarı bu yıl da unutulmadı

7’den 70’e herkesin sevgisini kazanan Barış Manço, aramızdan ayrılışının 23’ncü yılında Kadıköy’de anılacak. Sanatçının kurduğu Kurtalan Ekspres müzik grubu 1 Şubat’ta Caddebostan Kültür Merkezi’nde şarkılarını seslendirecek.

SALiHA SULTAN

Anadolu rock müziğinin efsane ismi, şarkıcı, besteci, söz yazarı ve televizyon programcısı Barış Manço vefatının 23’ncü yılında anılıyor. Müziğiyle bütün dünyada tanınan ve 1 Şubat 1999’da yaşama veda eden Manço, Kadıköy Belediyesi’nin düzenlediği programla anılacak.

Barış Manço’nun önderliğinde 1972’de kurulan, Ahmet Güvenç, Sefa Ulaştır, Buğrahan Eroğlu, Yusuf Uğurer, Bülent Güven ve Akın Eldes’ten oluşan Kurtalan Ekspres müzik grubu da anma programında sahne alacak. ‘Barış Manço’yu Sevgiyle Anıyoruz’ anma programı 1 Şubat Salı saat 20.00’de Caddebostan Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek.

Kadıköy Belediyesi’nin Manço ailesi ile birlikte ve Halkbank’ın desteğiyle müze haline getirdiği Barış Manço’nun Moda’daki evi de, anma programı kapsamında her yıl olduğu gibi bu yıl da 31 Ocak’a kadar ziyaretçilere açık olacak. Barış Manço’nun eşyalarının olduğu ev sanatçının hayranları tarafından ücretsiz olarak gezilebilecek. Ailesi ise sanatçıyı her yıl İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Şehir Hatları’nın Kadıköy’den kalkan Barış Manço vapurunda anıyor. Sanatçının ölümünden bugüne her yıl şubat ayının ilk Pazar gününde düzenlenen etkinlik, Kanlıca’daki mezarında son buluyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN