Ankara yeniden hareketleniyor: Yayınevleri ve dergiler 'sokakta'

Ankara yeniden hareketleniyor: Yayınevleri ve dergiler 'sokakta'

Ankara'da ilki düzenlenen 'Ankara 1. Edebiyat Kültür ve Sanat Sokağı', 8-15 Temmuz tarihleri arasında sanatseverlerle buluşacak. Yayınevlerine, sahaflara, edebiyat dergilerine ev sahipliği yapacak etkinlik boyunca 40'ı aşkın yazar ve şair Ankaralı okurlarıyla buluşacak.

SALİHA SULTAN

Sebilürreşad Derneği ve Türkiye Dergiler Birliği iş birliği ile hayata geçen Ankara 1. Edebiyat Kültür ve Sanat Sokağı' etkinliğinin ilki 8-15 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek. Ulus'ta bulunan Sebilürreşad Genel Merkezi’nin yer aldığı tarihi Denizciler Caddesi’ne açılan Çanakkale Sokak'ta sanatseverlerle buluşacak etkinlik yarın saat 14.00’da açılacak.

Açılışta Sebilürreşad Derneği Genel Başkanı Fatih Bayhan, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Serdar Çam, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mücahit Demirtaş’ın yanı sıra çok sayıda sanatçılar, gazeteci ve yazarlar, ressam ve şairler katılacak.

30 stantın yer alacağı, Okçular etkinliğinin gerçekleşeceği, sahafların da yer alacağı sokakta etkinlik boyunca 40’ı aşkın yazar ve şairle imza, söyleşi etkinlikleri gerçekleşecek. Etkinlikler, YouTube kanalından da naklen yayınlanacak. Kültür ve Turizm Bakanlığı, PTT gibi birçok kurumun destek verdiği etkinlikte ziyaretçiler adım adım sanatla buluşacak.

YAYINEVLERİ VE DERGİLER 'SOKAKTA'

Ankara 1. Edebiyat Kültür ve Sanat Sokağı’nda yer alacak yayınevleri şunlar: Cumhurbaşkanlığı Devlet Arşivleri Başkanlığı, Türkiye Diyanet Vakfı, Kripto, Carpe Diem, Sufi Kitap, Portakal, Mavi Kripi, Eğlenceli Bilgi, Timaş.

Etkinlikte takipçileriyle buluşacak dergiler ise şöyle: Türkiye Diyanet Vakfı Dergileri, Hece dergisi ve yayınları, Edebiyat Ortamı dergisi ve yayınları, Dergah, Yedi İklim, AY Vakti, Ayizi, Sebilürreşad.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN