Babacan: Taha Akyol’un 'Laf dinlemedi' kitabı tarihe not düşüyor

DEVA Partisi lideri Babacan, yazar Taha Akyol'un, Merkez Bankası'nın tarihsel yolculuğuna ilişkin kaleme aldığı 'Laf dinlemedi' kitabına övgüde bulunarak "Merakla ve zevkle okudum, ne kadar önemli bir konu. Cumhuriyet ve hatta öncesinden nasıl bugünlere geliyor, neden bağımsız olmalı, örnekleriyle anlatılmış burada. Gerçekten tarihe güzel bir not düşmüşsünüz. Özellikle bizim dönemimizle ilgili yazılanlarda çok doğru tespitler var" diye konuştu.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, dün KARAR TV'de Taha Akyol ve Elif Çakır ile "Gündem Özel" programına konuk oldu. Yayında, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın bağımsızlığını ve itibarını kaybettiğinden bahseden Ali Babacan, Taha Akyol'un son altı yılda dört başkan değiştiren Merkez Bankası’nın dününü ve bugününü anlattığı 'Laf dinlemedi' kitabına da değindi.

DEVA Partisi lideri, adını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın görevden aldığı Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya için kullandığı "Görevden aldık çünkü laf dinlemiyor adam" ifadesinden alan kitap için övgü dolu sözlerde bulunarak kitabın, Merkez Bankası tarihi ve bağımsızlığının neden bu denli önemli olduğuna ilişkin örneklemeleriyle çok nitelikli bir çalışma olduğunu kaydetti.

'Çok doğru tespitler var, tarihe güzel bir not düşmüşsünüz'

Babacan, Akyol'un 'Laf dinlemedi' kitabına ilişkin şu ifadeleri kullandı:

"Merkez Bankası çok özel bir kurum, sağolsun Taha Bey yazmış. Merakla ve zevkle okudum, ne kadar önemli bir konu. Cumhuriyet ve hatta öncesinden nasıl bugünlere geliyor, neden bağımsız olmalı, örnekleriyle anlatılmış burada. Gerçekten tarihe güzel bir not düşmüşsünüz. Özellikle bizim dönemimizle ilgili yazılanlarda çok doğru tespitler var. Bir ülkenin ekonomisi nasıl batırılır, kural bazlı yönetim neden önemlidir, işte tarih konuşuyor. Düzgün işler yaptığınızda iyi sonuç alıyorsunuz, yanlış işler yaptığınızda da batıyorsunuz. 'Faizle mücadele edeceğim' diye gelmedi mi 2018'de? 'Bana oy verin, faizle de enflasyonla da nasıl mücadele edeceğimi göstereyim' dedi. Faiz de enflasyon da patladı ülkede."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN