Banksy’nin eseri evin sahibi çiftin kabusu oldu

Banksy’nin eseri evin sahibi çiftin kabusu oldu

2021’in ağustos ayında İngiltere’de güne bir Banksy eserinin sahibi olarak uyanan çift, iki yıl boyunca evlerinin duvarındaki eseri çalınmaktan ya da vandal bir saldırıdan korumak için gece gündüz nöbet tuttu. Eser için 250 bin dolar harcayan çift, şimdi masraflarını kurtarmak için satmayı planlıyor.

Gizemli sokak sanatçısı Banksy’nin Ağustos 2021’de İngiltere’nin Doğu kıyısındaki Lowestoft’ta bir evin duvarına yaptığı eser evde yaşan çiftin kabusu oldu. Bir sabah evinin duvarında yeni bir Banksy eserinin sahibi olarak uyanan çift, iki yıldır eseri çalınmaktan ya da vandal bir saldırıdan korumak için gece gündüz nöbet tuttu.

Sun gazetesinde yer alan habere göre, Banksy’nin duvarına yaklaşık 6 metre boyutunda çizdiği dev martı grafitisinin bulunduğu Suffolk’taki evin sahipleri Garry ve Gokean Coutts, eserin korunması için yılda yaklaşık 50 bin doları bulan bir ödeme yapmak zorunda kaldılar.

Duvar resmini boyamaya çalışan vandallar, Facebook’ta satmak için boyalı bölümleri parçalayan hırsızlar, duvarda oluşan çatlakların tamir edilmesi Coutts’ların uğraşmak zorunda kaldığı sorunlardan sadece birkaçı. Yerel bir belediye yetkilisi, çifte, sanat eserine bir ‘koruma emri’ koyabileceğini ve çifti yılda on binlerce dolara mal olacak şekilde eseri korumaktan kişisel olarak sorumlu tutabileceğini bildirdi.

Çift, bu süreçte geceleri duvar resmini koruması için masrafları kendilerine ait olmak üzere bir güvenlik görevlisi tutmak zorunda kaldı. “Biz normal insanlarız” diyen çift, yaşanan sorunun tek çözümünün 22 tonluk duvar resmini kaldırmak olduğuna karar verdi. Nisan ayında eseri 60 bin dolar ödeyerek kaldıran ve bugüne kadar 250 bin dolar harcayan çift şimdi de eseri satmak istediklerini açıkladı.

Banksy daha önce Nottingham duvarına yaptığı hulahup çeviren kız çocuğu resmi de benzer sorunlar nedeniyle evin sahipleri tarafından Essex galerisine satılmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN