Beş kıtanın en iyi koroları İstanbul’da buluşuyor

Beş kıtanın en iyi koroları İstanbul’da buluşuyor

Uluslararası Koro Müziği Federasyonunun düzenlediği ‘Dünya Koro Müziği Sempozyumu’ bu yıl İstanbul’da gerçekleşecek. 28 ülkeden 50’den fazla konuşmacı ve binden fazla sanatçının yer alacağı etkinlik 25,30 Nisan’da Beyoğlu’ndaki 11 farklı mekanda müzikseverlerle buluşacak.

Dünyanın en iyi koroları nisan ayında İstanbul’da buluşuyor. Uluslararası Koro Müziği Federasyonunun (IFCM) en büyük etkinliği olan Dünya Koro Müziği Sempozyumu (WSCM), Kültür Bakanlığının ev sahipliğinde bu yıl İstanbul’da gerçekleşecek. ABD’den İspanya’ya, Tayvan’dan Kanada’ya beş kıtayı temsil eden 28 farklı ülkeden 50’den fazla uzman konuşmacı ve binden fazla sanatçı 25-30 Nisan’da bir araya gelecek. Sempozyum boyunca konserler, sergiler, atölyeler ve etkinlikler gerçekleşecek.

TEMA ‘DEĞİŞEN UFUKLAR'

Sempozyum, birlikte şarkı söyleme geleneğini onurlandırmak, farklı coğrafyaları temsil edebilmek ve koro müziğine dair mümkün olduğunca çeşitli ve farklı biçimleri kapsayabilmek adına ‘Değişen Ufuklar’ olarak temasıyla gerçekleşecek. Yurtdışından 11 koronun özel davetli olduğu, Türkiye’den 30’dan fazla koronun yer alacağı etkinlikte, 11 farklı mekanda 44 konser gerçekleşecek.

Estonya’dan Grammy ödüllü Estonya Filarmoni Oda Korosu, Endonezya’dan Batavia Madrigal Singers, Lübnan’dan Fayha Ulusal Korosu, Amerika Birleşik Devletleri’nden Georgia Devlet Üniversitesi Şarkıcıları, Gabon’dan Le Chant Sur La Lowé, İspanya’dan Leioia Kantika Korala, Porto Riko’dan Orfeón San Juan Bautista, İsveç’ten Sofia Vokalensemble, Tayvan’dan Taipei Filarmoni Oda Korosu, Kanada’dan Vancouver Gençlik Korosu AKM Türk Telekom Opera Salonu sahnesine çıkacak.

Sempozyuma bireysel katılım kayıtları 1 Nisan’a kadar devam ediyor. Detaylı bilgilere ‘wscmistanbul2023.com/tr’ adresinden ulaşılabilir.

USTALARDAN USTALIK DERSİ

Sempozyuma ayrıca kültür sanat profesyonelleri damga vuracak. Norveçli koro şefi Ragnar Rasmussen öncülüğünde gerçekleşecek olan Şeflik Ustalık Sınıfı, sempozyumun ana etkinliklerinden birini oluşturacak. Ko Matsushita öncülüğündeki Bestecilik Ustalık Sınıfı, aktif katılımcıların besteleri üzerinden bestecilik tekniklerine ağırlık verecek. Tonu Kaljuste, Anthony Trecek King, Maria Guinard gibi dünyaca ünlü isimler kültür ve sanat alanında farklı konularda konuşmalar gerçekleştirecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN