Bilen Işıktaş: Kitapla ilgili bana bir dosya verilmedi

Bilen Işıktaş: Kitapla ilgili bana bir dosya verilmedi

Akademisyen Bilen Işıktaş'ın kendisine verilen kitap malzemesiyle başka bir yayın evinden kendi adına kitap çıkardığına ilişkin basında bazı haberler yer aldı. Bu haberlerin ardından açıklama yapan Bilen Işıktaş, kitapla ilgili herhangi bir dosyanın kendisine verilmediğini söyledi.

Basında yer alan bazı haberlerde akademisyen Bilen Işıktaş'ın, kendisine analiz yazması için verilen bir kitap dosyasındaki bilgilerle kendi adına başka bir kitap çıkardığı iddiaları yer aldı. Bu iddialara Işıktaş'tan yanıt geldi ve akademisyen, kendisine bir kitap dosyası verilmediğini söyledi.

Habere ilişkin cevabında bu iddiaların daha önceki çalışmalarına da iftira olduğunu söyleyen Işıktaş, "Halka mal olmuş sanatçılar hakkında tek bir çalışmanın yapılması nasıl düşünülebilir? Kitabım daha çıkmadan karalama kampanyasına girişilmesi, sosyal medya üzerinden linç havası yaratılması kötü niyetten başka hiçbir anlamda yorumlanamaz" dedi.

'İSTEĞİ KOLAYCA YERİNE GETİREBİLECEKTİM'

Işıktaş aynı cevap metninde kendisinden inceleme yazısı istendiğini ve kendisinin de bunu kabul ettiğini söyledi. Işıktaş, inceleme yazısı teklifi gelmesinin ise kendisinin 1930’ların müzik yaşamına yoğunlaştırdığını anlatmasından kaynaklandığını söyledi. Bu teklifi kabul etmesinin nedeninin ise elinde dönemin önemli müzisyenlerine ve Denizkızı Eftelya'ta dair malzemeler olduğu için kolayca yazabilecek olmasından kaynaklandığını söyledi.

'KİTAP YAZILACAĞI BİLGİSİ VERİLMEDİ'

Akademisyen Işıktaş, daha sonra inceleme yazısını yazmamasının nedenini de yazarın ismini ve yazdığı metni bilmemesinden kaynaklandığını ileri sürdü. Öte yandan kendisine yeni bir kitap yazılacağı bilgisinin verilmediğini, anlatılanın Denizkızı Eftalya’nın 1933’te Son Posta’da yayımlanan yaşamını anlattığı bir yazı dizisinin kitaplaştırılacağı bilgisi olduğunu söyledi.

Işıktaş cevabını "Haksızlık edenlerin gerçeği öğrenince üzüleceklerine kesinlikle inanıyorum" diyerek sonlandırdı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN