‘Ceviz Ağacı’na Brezilya’dan ‘En İyi Film’ ödülü

‘Ceviz Ağacı’na Brezilya’dan ‘En İyi Film’ ödülü

Yönetmen Faysal Soysal’ın ikinci uzun metrajı ‘Ceviz Ağacı’ Brezilya’dan ödülle döndü. Film, 6. Uluslararası Brezilya Film Festivali’nde ‘En İyi Film’ ödülüne layık görüldü.

Filmin aldığı ‘En İyi Film’ ödülü sayısı 10’a, toplam ödül sayısı ise 22’ye ulaştı. ‘Ceviz Ağacı’nın Akdeniz ülkelerinde ilgi görmesinden mutluluk duyduğunu dile getiren yönetmen Soysal, “Torino’dan en iyi film ve kurgu ödülleri almıştık, bizimle güzel ve çok boyutlu bir söyleşi yapmışlardı sonrasında filmle ilgili birkaç ciddi makale de yayınlanmıştı ülkede.

Devamında bölgeden birçok ödül geldi. Akdeniz’deki ülkelerin ilgisi bana göre iki kültürün birbirine yakınlığını da gösteren bir şey. Ve aynı zamanda şiir üzerinden benzer hissediş duyarlılıklarının ve hayata bakışın da olduğunu da gösteriyor” diye konuştu. Film, ayrıca İtalya’nın prestijli film festivali Salerno Film Festivali’nin bu yılki ana yarışmasına da seçildi.

Uzun süre sonra vizyona giren ilk Türk filmi olduğu İran’daki gösterimleri devam eden film, 10 Kasım’da da Taste of Anatolia Film Festivali kapsamında Londra’da gösterilecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN