Darülbedayi perdesi iki yeni oyunla açılıyor

Darülbedayi perdesi iki yeni oyunla açılıyor

Acı depremin ardından perde kapatan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nın yetişkin oyunları 15 Mart’ta yeniden perde diyecek. Ay boyunca 31 oyunu izleyiciye sunacak Darülbedayi kadrosu, Claude Magnier’in ‘Oscar’ ve Savaş Dinçel’in ‘Uçurtmanın Kuyruğu’ oyunlarını da ilk kez izleyiciyle buluşturacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Şehir Tiyatroları, depremlerin ardından kapattığı perdeyi yeniden yetişkin oyunlarına açıyor. 5 Mart’tan itibaren çocuk oyunlarını sahnelemeye başlayan Şehir Tiyatroları, 15 Mart’tan itibaren de 31 oyunla seyirci karşısına çıkacak.

Ay boyu, İfigenya, Geçit, Yaftalı Tabut, Hamlet, Fosforlu Cevriye, Zehir, Gül’e Ağıt, Hayat Der Gülümserim, Kuğunun Şarkısı, Kimse Öyle Şeyleri Konuşmuyor Artık, Antigone, Kutlama, Cadı Kazanı, Tartuffe, Sen İstanbul’dan Daha Güzelsin, Komik Para, gibi sezon oyunları şehrin dört bir yanındaki sahnelerde izleyicilerle buluşacak. İBB Şehir Tiyatroları bu oyunlarının yanı sıra iki yeni yetişkin oyununa da izleyicilerinin beğenisine sunacak.

Claude Magnier’in yazdığı, Asude Zeybekoğlu’nun Türkçeye aktardığı, Ersin Umulu’nun yönettiği ve bir aşk hikayesini anlatan ‘Oscar’ oyunu bu ay ilk kez sahne diyecek. Aslı Aybars, Ceylan Çete, İrem Erkaya, Hakan Gümüş, Cem Karakaya, Neslihan Öztürk, Çağrı Büyüksayar, Hüseyin Emre Şen, Oğuzhan Oğuz, Abdullah Topal, Damla Cangül Yiğit, Asrın Gurur Kuyucak’ın rol aldığı oyun, 22-25 Mart, 29 Mart-1 Nisan tarihleri arasında Kağıthane Sadabad Sahnesi’nde izlenebilecek. Savaş Dinçel’in yazdığı, Barış Dinçel’in yönettiği, Gün Koper ve Ali Yoğurtçuoğlu’nun rol aldığı ‘Uçurtmanın Kuyruğu’ oyunu da bu ay perde diyor.

İntiharın eşiğinde yetişkin bir adamın hikayesini anlatan oyun, 29 Mart-1 Nisan tarihleri arasında Müze Gazhane Prof. Dr. Sevda Şener Sahnesi’nde izlenebilecek. Oyun ve etkinlikler için bilet ve davetiyeler; gişelerden, ‘sehirtiyatrolari.ibb.istanbul/’ adresinden ve İBB Şehir Tiyatroları mobil uygulamasından temin edilebilir.

dokfogd.jpg

HATAYLI ÇOCUKLAR UNUTULMADI

Deprem sürecindeki yardım faaliyetlerinin yanı sıra çocuklar ve kadınlar öncelikli olmak üzere sanatsal etkinliklerini de bölgesiye taşıyan İBB Şehir Tiyatroları, ‘Karagöz Çiftlik Bekçisi’ oyununu Hataylı çocuklarla buluşturdu. 7 Mart’ta İBB Hatay Afet Koordinasyon Merkezi’nde sahnelenen oyunun ardından her çocuğa Karagöz Hacivat tasvirleri hediye edildi.

Öte yandan tiyatronun Çocuk Eğitim Birimi öğrencilerinin başlattığı ‘Çocuklar El Ele Hediyeler Umuda ve Kardeşliğe’ mektup, hediye oyuncak ve kitap kampanyası da devam ediyor. Hediye kitap ve oyuncak göndermek isteyenler haftanın her günü saat 22.00’ye kadar sahnelere teslim edebilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN