Depremin eşitsizliğe sürüklediği hayatlar

Depremin eşitsizliğe sürüklediği hayatlar

Dijital kolaj sanatçısı Uğur Gallenkuş, DSÖ Vakfı’nın Acil Deprem Çağrısı’na destek amacıyla bir dizi çalışmaya imza attı. Türkiye’yi hem de Suriye’yi vuran ve yaklaşık 50 bin kişinin hayatını kaybettiği yıkıcı depremlerin kurbanları için bağış toplanmasına destek olacak.

İki farklı dünyayı tek kareye sığdırdığı çalışmalarıyla tanınan dijital kolaj sanatçısı Uğur Gallenkuş, DSÖ Vakfı’nın Acil Deprem Çağrısı’na destek amacıyla bir dizi çalışmaya imza attı.

Vakıfla işbirliği yapan sanatçının çalışmaları, hem Türkiye’yi hem de Suriye’yi vuran ve yaklaşık 50 bin kişinin hayatını kaybettiği yıkıcı depremlerin kurbanları için bağış toplanmasına destek olacak. Çalışmalarında deprem felaketinin dokunmadığı hayatlar ile geri dönülmez bir şekilde değişen hayatlar arasındaki eşitsizliği tasvir eden sanatçı, konfor ve zorluğu yan yana getirdi.

cccc.jpg

Ekonomik eşitsizliklerin ve iklim krizinin küresel yaşam kalitesi üzerindeki etkisini göstermek için yaptığı çalışmalar sıklıkla Birleşmiş Milletler kampanyalarında yer alan sanatçı, depremle ilgili çalışmaları hakkında ise şunları söylüyor:

“Hayatta, özellikle kriz zamanlarında, sağlıklı olmaktan daha önemli bir şey yoktur. Bu nedenle, Türkiye ve Suriye’deki depremler gibi en yıkıcı durumlarda bile, temel sağlık hizmetlerini ve malzemelerini sağlamak için çalışan DSÖ gibi kuruluşlara yardımcı olmak bizim manevi görevimizdir.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN