Figüratif sanat eşliğinde bir İstanbul hikâyesi

Figüratif sanat eşliğinde bir İstanbul hikâyesi

Figüratif sanatı yeniden tanımlayan Portekizli sanatçı Paula Rego, ‘Hikâyelerin Hikâyesi’ sergisinde masumiyet ve deneyimi bir arada sunan, derin anlamlar ve anlatılar gizlediği resimleriyle izleyiciyi büyülü bir alana davet ediyor.

Suna ve İnan Kıraç Vakfı Pera Müzesi’nin ‘Paula Rego: Hikâyelerin Hikâyesi’ ve ‘Zamane İstanbulları’ sergileri devam ediyor. Figüratif sanatı yeniden tanımlayan Portekizli sanatçı Paula Rego, ‘Hikâyelerin Hikâyesi’ sergisinde masumiyet ve deneyimi bir arada sunan, derin anlamlar ve anlatılar gizlediği resimleriyle izleyiciyi büyülü bir alana davet ediyor.

İstanbul’da yaşayan 11 fotoğrafçının kentin güncel görsel anlatılarını bir araya getiren ‘Zamane İstanbulları’ sergisi ise günümüz İstanbul’una dair yaratıcı bir okuma denemesi. Müzenin her iki sergiden ilham alan ‘Zamane Hikâyeleri’ öğrenme programında ise öğrenciler, rehber eşliğinde yapılan sergi turunun ardından kendi yaş gruplarına yönelik atölyelere katılırken, yetişkinler her ay düzenlenen çevrimiçi turlar ile yeni sergileri rehber eşliğinde geziyor.

ppp.jpg

Programda özel gereksinimli bireylere, öğretmenlere ve huzurevi sakinlerine yönelik turlar ve atölyeler de yer alıyor. Sergiler ve etkinlikler nisan sonuna kadar devam edecek. Detaylar ‘[email protected]’ adresinden alınabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN