Financial Times'tan 'Gaye Su Akyol'un başlığına tepki rötuşu

Financial Times'tan 'Gaye Su Akyol'un başlığına tepki rötuşu

İngiliz gazetesi Financial Times, geçen hafta yeni albümü 'Anadolu Ejderi'ni piyasaya süren Gaye Su Akyol ile yaptığı röportajı "Türk şarkıcı Gaye Su Akyol, Erdoğan'ın en kötü kabusu" başlığıyla yayımlandı. Ancak başlık sosyal medyada gündem olunca gazete başlığını değiştirdi. Haberin başlığı "Türk şarkıcı Gaye Su Akyol - Umut ve Özgürlük" olarak değiştirildi.

Müzisyen Gaye Su Akyol'un 25 Kasım'da çıkan Anadolu Ejderi isimli dördüncü albümüyle ilgili Financal Times'tan Nick Hasted'a verdiği röportaj sosyal medyada gündem oldu.

"Türk şarkıcı Gaye Su Akyol, Erdoğan'ın en kötü kabusu" başlıklı röportajda Akyol için "Gaye Su Akyol'u en son 2019'da İstanbul'da gördüğümde, bohem semt Kadıköy'de ateşli bir kalabalığa şarkı söylerken, yarasa kanatlı gümüş bir pelerin ve ona uygun bir büstiyer giymişti, göbeği çıplaktı ve diz hizasında çizmeleri vardı" ifadeleri kullanıldı.

CİNSİYET AYRIMCILIĞI İLE İLGİLİ KONUŞTU

Röportajda Akyol'un sahne kostümleriyle ilgili “O kostümleri giydiğimde kendi kendimin süper kahramanı oluyorum. Süpermen'in telefon kulübesine gidip kendisi olması gibi" sözlerine de yer verildi.

Röportajda cinsiyet ayrımcılığıyla ilgili konuşan Akyol “Kardeşimle benim aramda, kadın erkek ayrımını gördüm. Bu çok büyük bir şoktu. Bu yüzden evde kendi özgürlüğüm için savaşmak zorunda kaldım, sonra bu, müziğimle evrensel hale geldi. Bir kadın ya da bir eşcinsel olarak, sırf bu korkunç dünyada yaşamak için her zaman olduğundan daha sert biri gibi davranmalısın" dedi.

TEPKİLER SONRASI BAŞLIK DEĞİŞTİ

Hasted, Akyol'un yeni albümü Anadolu Ejderi için ise "Ejderhası, ülkesinin mevcut Türk-İslam milliyetçiliği tarafından ezilen zengin, otantik çok kültürlü bir geçmişi temsil eden metaforik bir canavardır" ifadeleri kullandı.

Ancak röportajın sonra sosyal medyada gündem olmasının ardından gazete, başlığını değiştirdi. Haberin başlığı "Türk şarkıcı Gaye Su Akyol - Umut ve Özgürlük" olarak değiştirildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN