‘Grand Turco’nun madalyonu İstanbul’da

‘Grand Turco’nun madalyonu İstanbul’da

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ekim 2022’de Londra’da Christie’s Müzayede Evi’nde satışa çıkan Fatih Sultan Mehmet madalyonunu satın aldı. 38 bin sterline alınan ve İstanbul'a gelen madalyon, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat tarafından teslim alındı.

Ekim 2022’de Londra’da Christie’s Müzayede Evi’nde satışa çıkan ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından satın alınan Fatih Sultan Mehmet madalyonu İstanbul’a geliyor. 38 bin sterline alınan madalyon, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat tarafından teslim alındı.

Polat sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Teslim aldık, İstanbul’a getiriyoruz... 542 yıl önce Fatih Sultan Mehmet’in poz vererek yaptırdığı Costanzo da Ferrara madalyonu artık İBB’nin dolayısı ile tüm Türkiye’nin, hepimizin… Güzelliklerde birleşen ülkemize hayırlı olsun.”

mahr.jpg

Napolili ressam Ferrara’nın Fatih’i bizzat görüp resmederek yaptığı 11 santimetre çapındaki madalyon Avrupa’da ‘Grand Turco’ (Büyük Türk) olarak anılan Fatih’i daha tanınır hale getirmesiyle öne çıkıyor.

Dünyada dört örneği bulunan madalyonlardan biri New York’taki Metropolitan müzesinde, diğerleri ise Oxford’daki Ashmolean ile Londra’daki Victoria ve Albert müzelerinde sergileniyor. İBB’nin satın aldığı madalyon ise belediyenin daha önce yine müzayededen aldığı Fatih portresi ile beraber Haliç’te çalışmaları süren İstanbul Sanat Müzesi’nde sergilenecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN