İstanbul’a bahar çingene kızıyla geliyor

İstanbul’a bahar çingene kızıyla geliyor

Nisan ayında, dünyanın en çok sahnelenen operası Carmen, İstanbul Devlet Opera ve Balesi (İDOB) tarafından sanatseverlerle buluşacak. Atatürk Kültür Merkezi - Türk Telekom Opera Salonu'nda sahnelenecek Carmen operasına İtalyan rejisör Vincenzo Grisostomi Travaglini hayat verecek.

Bestesi Fransız besteci Georges Bizet’ye ait, dünyanın en çok sahnelenen operası ‘Carmen’ nisan ayında sanatseverlerle buluşuyor. İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nin (İDOP) Carmen Operası Atatürk Kültür Merkezi - Türk Telekom Opera Salonu’nda sahnelenecek.

İtalyan rejisör Vincenzo Grisostomi Travaglini’nin sahneye koyduğu Carmen operasında İDOP Orkestrası’nı İbrahim Yazıcı ve Zdravko Lazarov dönüşümlü yönetecek. Dekor tasarımı Zeki Sarayoğlu’na, kostüm tasarımı Ayşegül Alev ve Gizem Betil’e, koreografisi Ayşem Sunal Savaşkurt’a, ışık tasarımı Giovanni Pirandello’ya ve dramaturjisi Ravivaddhana Monipong Sisowath’a ait olan eserin koro şefliğini Paolo Villa üstleniyor.

Çocuk korosu şefleri ise Sercan Gazeroğlu ve Gizem Berrak Taş Güzeloğlu. Temsillerde ‘Carmen’i Aylin Ateş ve Nesrin Gönüldağ ; ‘Don José’yi Ali Murat Erengül ve Efe Kışlalı; ‘Escamillo’yu Caner Akgün ve Murat Güney; ‘Micaëla’yı Dilruba Bilgi, Ayten Telek ve Hande Soner Ürben; ‘Zuniga’yı Göktuğ Alpaşar Erdem Sakarya; ‘Moralès’i Şahin Dedemen, Emrah Erdem Gedik ve Ufuk Karakoç; ‘Frasquita’yı Sevim Ateş ve Anna Sirel Etyemez, ‘Mercédès’i Ceren Şahin ve Elif Tuğba Tekışık, ‘Le Dancaïre’yi Cengiz Arslan ve Alp Köksal, ‘Le Remendado’yu ise Berk Dalkılıç ve Çağrı Köktekin dönüşümlü olarak oynuyor.

Güzel, ateşli ve herkesin aklını kolayca başından alan ve bir tütün fabrikasında işçi olarak çalışan çingene genç kız Carmen’in hikayesi 3 - 6 - 13 - 18 Nisan tarihlerinde izlenebilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN