İşte son 125 yılın en iyi 5 kitabı

İşte son 125 yılın en iyi 5 kitabı

The New York Times, okuyucularından son 125 yılın en iyi kitaplarını seçmelerini istedi. Bunun ardından en çok oy alan 5 kitap açıklandı. Listenin birinci sırasında Harper Lee'nin 'Bülbülü Öldürmek' adlı eseri yer aldı.

The New York Times, kitap inceleme panelinin 125. yıl dönümünü vesilesiyle okuyucularından bu dönemde yayınlanan en iyi kitabı aday göstermelerini istedi. Ardından 67 ülkeden yanıtlar geldi. Kasım ayında 25 kitaplık bir kısa liste yayınlandı ve sonunda 200 bin kişinin oylamasının ardından en sevilen 5 kitap seçildi.

Okuyucuların en iyi olarak belirlediği 5 kitap şu şekilde:

1. Bülbülü Öldürmek – Harper Lee

2. Yüzük Kardeşliği – J.R.R. Tolkien

3. 1984 – George Orwell

4. Yüzyıllık Yalnızlık – Gabriel García Márquez

5. Sevile – Toni Morrison

Son 125 yılda en popüler yazarlar ise, her biri yedi kitabıyla aday gösterilen John Steinbeck, Ernest Hemingway ve William Faulkner oldu. Onların arkasından, her biri beş kitabıyla aday gösterilen James Baldwin, Margaret Atwood ve Virginia Woolf ve dört kitabıyla aday gösterilen Joan Didion geldi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN