Kayıp sanılan Ravilious tablosu 82 yıl sonra ilk kez sergilenecek

Kayıp sanılan Ravilious tablosu 82 yıl sonra ilk kez sergilenecek

Britanyalı ressam Eric William Ravilious’un, 2’nci Dünya Savaşı yıllarından beri kayıp olduğu düşünüldükten sonra 2018’de satılan tablosu ‘Mackerel Sky’, 82 yıl sonra ilk kez sergilenecek.

İlk sahibinin 1939’da satın aldığı ‘Mackerel Sky’ tablosundan 2018’e kadar ‘haber alınamamış’, kayıp olarak değerlendirilmişti. 2018’de ortaya çıkan tablo, şimdiki sahibi tarafından satın alınmıştı. Sahibi, Hastings’teki sanat galerisine tabloyu yeni sergileri ‘Seaside Modern’da sergilenmek üzere ödünç verdi.

82 YIL SONRA İLK KEZ SERGİLENECEK

Küratör ve sanat tarihçisi James Russell, “Tablonun sergide yer alması Ravillious hayranları için heyecanlandırıcı ve müthiş bir haber. 82 yıl sonra (1939’dan beri) ilk kez kamuoyu görme şansı bulacak. 1938 tarihli tablo sadece ilk olarak bizim sergide yer alacak” dedi.

20210515-mackerelsky-bbc.jpg

Rusell, tablonun 250 bin sterlin (2.97 milyon lira) değerinde olduğunun da altını çizdi.

Sergi 27 Mayıs Perşembe günü açılacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN