Kısa film Anneler Günü'nde sosyal medyayı salladı

Yaklaşık bir dakika süren 'Anne' isimli kısa film sosyal medyada gündem oldu. Filmi yazıp yöneten İranlı yapımcı Kheradmandan, dünyadaki hiçbir barınağın anne kucaklaşması kadar rahatlatıcı olmadığını söylüyor.

SELMAN CÖMERT | KARAR

İranlı film yapımcısı Mohammed Reza Kheradmandan’ın yazıp yönettiği 'Anne' isimli kısa filmi, Anneler Gününde sosyal medyada gündem oldu. Yaklaşık bir dakika süren kısa film, bir anneyle kucaklaşmaya duyulan özlemin yumuşaklığını, güzelliğini ve evrenselliğini yakalıyor.

25 Aralık 2020’de YouTube’da yayınlanan İranlı Kheradmandan, yazıp yönettiği “Anne” adlı kısa filmiyle ilgili geçtiğimiz yılın sonunda Aleteia haber sitesine röportaj vermişti.

Mohammed Reza, Sosyal medyada 9 Mayıs Anneler Günü münasebetiyle tekrar gündeme oturan kısa filmle ilgili, “annelerin hayatımızdaki önemini temsil ediyor ve filmler annemi ne kadar özlediğimin bir ürünü” ifadelerini kullandı. Mohammed Reza, “Bu fikir ve kısa filmler için edindiğim diğer iki fikir, annemin kanser tedavisi gördüğümüz ve annemin vefatından sonraki dönemiyle ilgiliydi” dedi.

‘HİÇBİR BARINAK ANNE KUCAĞI KADAR RAHATLATICI DEĞİL’

Dünyadaki hiçbir barınağın bir anne kucaklaşması kadar rahatlatıcı olmadığını dile getiren Mohammed Reza, bu filmi annesi için hissettiği kayıp ve yokluğun acısıyla ürettiğini söyledi.

Kısa filmde bir çocuk veya genç yerine yaşlı bir adamı oynatan Reza, hangi yaşta olursa olsun herkesin annesinin kucaklaşmasını özlediğini ifade ederek, “Bu nedenle, bir annenin kaybının her zaman hissedileceğini dair bu görüşü sunmak istedim” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN