Kızılay’ın iyiliğe ışık tutan tarihi arşivi gün yüzüne çıkıyor

Kızılay’ın iyiliğe ışık tutan tarihi arşivi gün yüzüne çıkıyor

Türk Kızılay, 154 yıllık tarihi birikimini Kızılay Kültür Sanat Yayınları’ndan çıkaracağı ve telif haklarını serbest bırakacağı eserler ile yazın dünyasına kazandıracak. Özellikle araştırmacılar için hazine değerindeki proje kapsamında hazırlanan ilk 14 kitabın tanıtımını yapan Kızılay’ın yayınlarına sıradan okurdan araştırmacılara dileyen herkes ücretsiz olarak erişebilecek.

Türk Kızılay, 154 yıllık tarihi birikimini Kızılay Kültür Sanat Yayınları’ndan çıkaracağı ve telif haklarını serbest bırakacağı eserler ile yazın dünyasına kazandıracak. Özellikle araştırmacılar için hazine değerindeki proje İstanbul Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nde düzenlenen toplantıda duyuruldu. Burada konuşan Kızılay Başkanı Dr. Kerem Kınık, Kızılay Kültür Sanat Yayınları için “Üniversal olan insanlığa ait olan bilgiyi insanlıkla paylaşmak için kültür ve sanat yayınlarımızı yeni yüzüyle karşınıza çıkartıyoruz. Çok farklı yelpazelerde içerikler göreceksiniz. Bilimsel çerçevelerden, popüler teknolojik yayıncılıktan edebiyata şiire kadar çok farklı alanlarda yayın yapacak” ifadelerini kullandı. Kınık, Kızılay’ın tarihi bir arşivi olduğunun altını çizerek, “Halen araştırmayı, bugünün insanlığına o bilgileri taşımayı hak eden çok sayıda belgemiz bulunuyor. Akademisyenlerimizin ilgisini bekliyoruz. Sözü olan, iyi düşünen, derin düşünen, ben de katkı verebilirim diyen herkesi bekliyoruz. Yayınlarımızın hepsini ücretsiz vereceğiz” diye konuştu.

Proje kapsamında hazırlanan ilk 14 kitap da toplantıda tanıtıldı. ‘Balkanlar’da Yetim Türkler’, “Plevne’den Erzurum’a Kızılay’ın Emri Altında’, ‘Balkanların Yükü’, ‘Süper Havalı Teknoloji Nasıl Çalışır’, ‘Sanat Bakacından Savaş’, ‘Adnan Adıvar’, ‘Besim Ömer Paşa’, ‘Safiye Hüseyin Elbi’, ‘Yusuf Akçura’ ve ‘Öteki Sürgün’ gibi isimlerle yayınlanan kitaplar önümüzdeki günlerde ‘kizilaykultursanat.com.tr’ adresinden de okunabilecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN