Kızılcık Şerbeti'ne 5 hafta ceza: Pazartesiye kadar...

Kızılcık Şerbeti'ne 5 hafta ceza: Pazartesiye kadar...

Ekranların en çok izlenen yapımlarından biri olan Kızılcık Şerbeti dizisine 'kadına şiddet' iddiasıyla beş hafta durdurma be 1.5 milyon lira para cezası geldi. Kanala tebliğ gelirken pazartesi gününe kadar itiraz hakları bulunmakta.

Show TV ekranlarında her cuma günü izleyicilerle buluşan ve reyting rekorları kıran 'Kızılcık Şerbeti' dizisi geçtiğimiz haftalarda yayınlanan bölümündeki kadına şiddet sahnesi nedeniyle ceza aldı. RTÜK'ün kararına göre diziye beş hafta durdurma ve 1.5 milyon TL'lik para cezası verildi.

Birsen Altuntaş'ın haberine göre; yayın durdurma cezası kararı Show TV’ye tebliğ edildi. Kanal pazartesi günü karara karşı itiraz hakkını kullanacak. İtiraz talebi olumsuz sonuçlanırsa, 7 Nisan tarihinden itibaren beş hafta boyunca 'Kızılcık Şerbeti' dizisi ekrana gelemeyecek.

Mahkeme RTÜK’ün kararı doğrultusunda hüküm belirtse bile sürecin tamamlanmasına kadar dizinin iki ya da üç bölüm daha yayınlanması bekleniyor.

NE OLMUŞTU?

Başrollerini Sıla Türkoğlu, Doğukan Güngör, Evrim Alasya, Barış Kılıç, Sibel Taşçıoğlu, Settar Tanrıöğen ve Ceren Karakoç'un üstlendiği dizinin geçtiğimiz haftalarda yayınlanan bölümünde zorla evlendirilen Nursema karakteri, evlendiği erkek tarafından camdan aşağı atıldı. Sahnenin kısa sürede sosyal medyada gündem olmasıyla izleyiciler diziye tepki gösterdi.

İlgili Haberler
YORUMLAR (5)
5 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN