Mil Diyanet Sen'in yeni hedefi Kızılcık Şerbeti oldu

Mil Diyanet Sen'in yeni hedefi Kızılcık Şerbeti oldu

Son günlerin ilgiyle izlenen dizisi Kızılcık Şerbeti'ne RTÜK tarafından verilen ceza tartışma konusu olmaya devam ediyor. Sosyal medyada verilen cezaya tepkiler sürerken Mil Diyanet Sen dizinin yayınlandığı kanal olan Show TV önünde düzenledikleri eylemde "Ahlak kırmızı çizgimizdir", "Siper et gövdeni dursun bu hayasızca akın" ve "Edep yahu" gibi pankartları taşıyarak diziyi protesto etti. Dernek daha önce de 'Ömer' dizisini hedef almıştı.

Show TV'de yayınlanan ve son dönemlerin en beğenilen dizisi olan Kızılcık Şerbeti'ne RTÜK tarafından verilen 5 hafta durdurma ve 1.5 milyon TL'lik para cezası tartışmaların odağına oturdu.

Verilen ceza kısa sürede sosyal medyada gündem olurken, "rtükkızılcıkşerbetinedokunma" etiketi de trend listesine girdi.

MİL DİYANET SEN'DEN EYLEM

Diziye verilen cezaya yönelik tepkiler sürerken; Manevi, İlkeli, Liyakatli Diyanet ve Vakıf Çalışanları Sendikası (Mil Diyanet Sen) Show TV önünde Kızılcık Şerbeti'ni protesto etti.

whatsapp-image-2022-12-27-at-11-34-58.jpg

Protestocuların "Ahlak kırmızı çizgimizdir", "Siper et gövdeni dursun bu hayasızca akın" ve "Edep yahu" gibi pankartlar taşıdığı görüldü.

ÖMER DİZİSİ DE HEDEF ALINMIŞTI

Mil Diyanet Sen Genel Başkanı Celaleddin Gül, daha önce de birçok diziyi hedef almış son olarak STAR TV'de yayınlanan Ömer dizisine eleştirilerde bulunmuştu.

Gül söz konusu dizi için şu ifadeleri kaydetmişti:

Gün geçmiyor ki, Müslüman Türkiye'nin sözde muhafazakâr kanallarında dine, diyanete ve imamlara hakaret edilen ya da küçük düşürülen bir film gösterilmesin.

Camdaki Kız ve Yalı Çapkını gibi rezil dizilerin ardından, şimdi de imamlara hakaret edilen Star
TV'nin ‘Ömer’ dizisi ekranlarda.

İsrail'den uyarlanan ve imamların hedefe konduğu Ömer adlı dizi, nasıl olur da Müslüman Türkiye'nin dindar insanlarının televizyon ekranlarında yayınlanır. Ve nasıl olur da Müslümanların değerlerinin açıkça hedefe konduğu bu dizi İstanbul metrolarında tanıtılır.

İmamların hedefe konması bir yana, bu diziye, adalet timsali Hz. Ömer'i (r.a) çağrıştıracak şekilde, "Ömer" adının konması da ayrı bir garabettir. Dizide oynayan Ömer adındaki bir müezzinin kendisinden yaşça büyük, dul ve çocuklu bir kadına aşık olması ve gayri meşru ilişki yaşaması ise tamamen maksatlı olup, Hz. Ömer'e (r.a) hakarettir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN