La Bohème bütün görkemiyle sahnede

La Bohème bütün görkemiyle sahnede

İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nin (İDOP) sahnelediği ‘La Bohème Operası’, 4 Şubat’ta Atatürk Kültür Merkezi - Türk Telekom Opera Salonu’nda Besteci Giacomo Puccini’nin başyapıtlarından biri olarak kabul edilen operada İDOP performansı kostümünden oyunculuklarına göz doldurdu.

İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nin (İDOP) sahnelediği ‘La Bohème Operası’, 4 Şubat’ta Atatürk Kültür Merkezi - Türk Telekom Opera Salonu’nda prömiyerini gerçekleştirdi. Besteci Giacomo Puccini’nin başyapıtlarından biri olarak kabul edilen operada İDOP performansı kostümünden oyunculuklarına göz doldurdu.

Fransa’daki 1830 ve 1848 devrimleri arasındaki dönemde siyasal ve toplumsal yaşamın, özellikle de bohem yaşamın tüm izlerini taşıyan bir reji anlayışı ile sahnelenen ve İtalyanca seslendirilen eseri, Evin Atik sahneye koydu. İDOP Orkestrası’nı İbrahim Yazıcı yönettiği eserde dekor tasarımı Çağda Çitkaya’ya, kostüm tasarımı Sevtaç Demirer’e, ışık tasarımı Serkan Şentürk’e ait. İDOP Korosu’nu ise Paolo Villa ve çocuk korosunu Sercan Gazeroğlu yönetiyor.

Eserin koreografisi ise Şebnem Şenel’e ait. Uzun süre ayakta alkışlanan temsilde; ‘Mimì’ rolünde; Gülbin Günay, ‘Rodolfo’ rolünde; Bülent Külekçi, ‘Marcello’ rolünde; Murat Güney, ‘Musetta’ rolünde; Evren Işık Yasemin; ‘Colline’ rolünde; Zafer Erdaş, ‘Schaunard’ rolünde; Alp Köksal sahnedeydiler. Eser; 9 ve 25 Şubat’ta ve mart ayında da sanatseverlerle buluşmaya devam edecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN