Moda Sahnesi: Elektriğimiz bir ay içinde ikinci kez kesildi

Moda Sahnesi: Elektriğimiz bir ay içinde ikinci kez kesildi

Yapılan zamlar nedeniyle faturalarını ödemeyeceğini duyuran Moda Sahnesi'nin elektrikleri kesilmiş ancak gelen tepkiler üzerine tekrar elektrik verilmeye başlanmıştı. Tiyatrodan yapılan açıklamada, elektriklerin bir ay içerisinde iki kez kesildiği duyuruldu.

Moda Sahnesi, elektriğe yapılan zammın ardından ocak ayında gelen 20 bin 61 lira 90 kuruşluk elektrik faturasını ödemeyeceğini açıklamıştı. Moda Sahnesi'nin elektriği borç nedeniyle önceki gün kesildi. Ancak gelen tepkiler üzerine elektrik kesintisi sonlandırıldı.

Moda Sahnesi'nden yapılan açıklamada, tiyatronun elektriğinin bir ay içerisinde ikinci kez kesildiği bildirildi. Tiyatronun Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Ocak ayı elektrik faturasını ödemediğimiz için 10 Mart'taki ilk kesilmenin ardından, bugün de şubat ayı faturasını ödemediğimiz için elektriğimiz ikinci kez kesildi" ifadelerine yer verildi.

"ACİL ÖNLEM ÇAĞRISI"

Açıklamada problemin Moda Sahnesi'nin sorunu olmadığı, başta Kültür ve Turizm Bakanlığı olmak üzere, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Kadıköy Belediyesi ve Sabancı Holding'e ait bir problem olduğu kaydedildi.

Tiyatrodan yapılan açıklamanın tamamı şu şekilde:

"Bir ay içerisinde ikinci kez elektriğimiz kesildi. Ocak ayı elektrik faturasını ödemediğimiz için 10 Mart'taki ilk kesilmenin ardından, bugün de şubat ayı faturasını ödemediğimiz için elektriğimiz ikinci kez kesildi.

Salonu olan özel tiyatroların yaşamlarını sürdürebilmeleri için önlemlerin acilen alınması gerekmekte.

Bugün elektriğin ikinci kez kesilmesine sebep olan problem, Moda Sahnesi'ne ait bir problem değildir. Başta Kültür ve Turizm Bakanlığı olmak üzere, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Kadıköy Belediyesi ve Sabancı Holding'e ait bir problemdir.

Kültür sanat hayatının vazgeçilmez unsurlarından biri olan özel tiyatrolar, geçici değil kalıcı çözümler beklemekte. İki yıllık pandemi sürecinde çok zor günler geçiren özel tiyatroların hayatta kalabilmesinin koşulu, onların da kamusallık statüsüne sahip olmasından geçmekte. Çok geç olmadan problemler çözülmeyi bekliyor.

Ödemiyoruz"

İşte Moda Sahnesi'nin paylaştığı o tweet:

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN