Müteferrika Matbaası’nın ilk baskısını yakından görün

Müteferrika Matbaası’nın ilk baskısını yakından görün

1729’da İbrahim Müteferrika matbaasında basımı yapılan ilk kitap olarak kayıtlara geçen ‘Vankulu Lügatı’ kitabı Küçükçekmece Belediyesi İmzalı ve İlk Baskı Kitaplar Müzesi’nde sergileniyor.

Küçükçekmece Belediyesi, 1729’da İbrahim Müteferrika matbaasında basımı yapılan ilk kitap olarak kayıtlara geçen ‘Vankulu Lügatı’ ile 2020 Nobel Edebiyat Ödüllü Amerikalı şair Louise Glück’ün ‘Vita Nova’ isimli imzalı kitabını İmzalı ve İlk Baskı Kitaplar Müzesi’nde sergiliyor. Yazar ve kitap koleksiyoneri Selçuk Altun’un koleksiyonundan seçilen 11 nadide ve imzalı eser bir ay boyunca müzede ziyaret edilebilecek.

Müzede ayrıca İmzalı Müze Sohbetleri’ne de imza atılıyor. Sohbetlerin ilkinde şair Metin Celal, yazar Altun’la kitap koleksiyonculuğu, bibliyomanlık, nadir ve imzalı kitaplardan yola çıkıp eserlerine varan eğlenceli bir söyleşi gerçekleştirdi. Söyleşiye katılan Küçükçekmece Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Güney Özkılınç, her ay nadir koleksiyonların ve alanında usta isimlerin kitapseverlerle buluşmaya devam edeceğini belirtti. Türkiye’nin görsel sanat tarihinin temel kaynaklarının birinci elden oluşturulması hedeflenen müzenin kalıcı sergileme alanında, yazarı tarafından imzalı ve ilk basım toplam 386 adet kitap yer alıyor. Küçükçekmece Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen Cennet Kültür ve Sanat Merkezi’ndeki İmzalı Müze, Pazartesi günleri hariç saat 10.00-20.00 saatleri arasında ziyaret edilebiliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN