Nâzım Hikmet Dostluk Ödülü Zeynep Oral’ın

Nâzım Hikmet Dostluk Ödülü Zeynep Oral’ın

Moskova Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı’nın verdiği ‘Nâzım Hikmet Dostluk Ödülü’ bu yıl Türkiye’den Zeynep Oral’a, Rusya’dan Anna Anatolyevna Stepanova’a takdim edilecek. Ödüller, 3 Haziran’da Russkaya Pesnya Gösteri Merkezi’nde sahiplerini bulacak.

Nâzım Hikmet, 60’ıncı ölüm yıl dönümünde Moskova Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı’nın düzenlediği etkinliklerle anılıyor. Vakıf etkinlikler kapsamında bu yıl, ‘Nâzım Hikmet Dostluk Ödülü’nü Türkiye’den ve Rusya’dan iki ayrı isme verecek. Ödüller, Türkiye ile Rusya arasındaki kültürel bağların gelişmesine ve Nâzım Hikmet’in edebi mirasının korunmasına yönelik katkılarından ötürü gazeteci-yazar, Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı kurucularından Yönetim Kurulu Üyesi Zeynep Oral’a ve Nâzım Hikmet’in eşi Vera Tulyakova’nın kızı; tiyatro bilimcisi, Anna Anatolyevna Stepanova’a verilecek. Ödüller, 3 Haziran akşamı düzenlenecek törende takdim edilecek.

ANMA TÖRENLERİ HAZİRANDA BAŞLIYOR

Moskova’daki anmalar 3 Haziran Cumartesi sabahı Nâzım Hikmet’in mezarı başında başlayacak. Türkiye’nin Moskova Büyükelçiliği himayelerinde, Moskova Yunus Emre Ensitüsünün düzenlediği ve Vakfın katılımıyla gerçekleşecek olan mezar başındaki anma törenine, Moskova Nâzım Hikmet Vakfı Gençlik Komitesi öncülüğünde, üniversite temsilcileri ve öğrenci gruplarıyla birlikte katılım sağlanacak.
Ödül töreni ise saat 19.00’da Russkaya Pesnya Gösteri Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Törende Seviyorum Seni, Yağmur Yüreklim, gibi eseriyle tanınan Onur Akın Nâzım Hikmet’in eserlerinden bestelenen şarkılar seslendirecek. 2014’ten bu yana iki ülke arasında kültürel bağların kuvvetlenmesi, Nâzım Hikmet’in eserlerini, yaşamını, düşüncelerini genç nesillere aktarmak ve ülkelerarası bağların kalıcılığı için Moskova Nâzım Hikmet Anma etkinlikleri kapsamında ‘Nâzım Hikmet Dostluk Ödülü’ veriliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN