Orta yaş krizinde evlilik şamatası

Orta yaş krizinde evlilik şamatası

Sinemalarda beşi yerli 10 film vizyona giriyor. Filmlerde, 1970’lerde Broadway’de sahnelenen bir hikayenin beyazperdeye uyarlandığı, ansambl oyuncu kadrolu ‘Belki Evet, Belki Hayır’ öne çıkıyor. Diane Keaton, Richard Gere, Susan Sarandon ve William H. Macy gibi yıldızların oyunculuklarıyla göz doldurduğu film, orta yaş krizine giren iki grup ebeveynin hikayesi üzerinden evliliğin değerini ve doğru eşi seçmenin önemini mizahın penceresinden beyazperdeye taşıyor.

SALİHA SULTAN

Türkiye’de sinema salonlarında bugün beşi yerli, 10 film vizyona giriyor. 6 Şubat’taki deprem felaketinin ardından vizyondan uzak duran Türk sineması bu hafta canlanırken, yabancı yapımlarda ansambl oyuncu kardrolu ‘Belki Evet, Belki Hayır’ filmi öne çıkıyor. Michael Jacobs’un 1970’lerde Broadway’de sahnelediği hikayesini beyazperdeye uyarladığı ve ilk kez yönetmen koltuğuna oturduğu film, çocukları evliliği düşünürken orta yaş krizine giren iki grup ebeveynin yaşadıklarını izleyiciye aktarıyor.

dsds.jpg

Belki Evet, Belki Hayır

Komediseverlerin ilgisini çekmeyi hedefleyen filmde Diane Keaton, Richard Gere, Susan Sarandon, Emma Roberts, Luke Bracey ve William H. Macy başrolleri paylaşıyor. Evliliğin değerini merkezine koyan film, doğru eşi bulma meselesine komedi penceresinden bakıyor.

31kr02man3.jpg

Çıldırmış Ayı

ÇILDIRMIŞ AYI

Haftanın dikkat çeken diğer bir yabancı yapımı ‘Çıldırmış Ayı’, bundan 40 yıl önce, 1985 yılında ABD’nin Tennessee eyaletinin Knoxville şehrinde yaşanan gerçek bir hikayeden esinlenerek beyazperdeye taşındı. Elizabeth Banks’in yönettiği filmin başrollerinde Keri Russell, O’Shea Jackson Jr. ve Ray Liotta yer alıyor. Gerilim türündeki film, Georgia ormanında bulunan ve dönemin basınında geniş yer bulan 80 kiloluk, düşen bir uçaktaki uyuşturucuyu yedidiği için çevrede terör yaratan bir ayının hikayesini izleyiciye aktarıyor.

KAYIP

Will Merrick ve Nicholas D. Johnson’ın yönettiği yabancı yapım ‘Kayıp’ da, gerilim meraklılarını sinema solanlarına çekmeye aday. ABD yapımı filmde Storm Reid, Nia Long, Ken Leung ve Daniel Henney rol aldı. Film, erkek arkadaşıyla çıktığı yurt dışı tatilinde kaybolan annesinin izini çevrimiçi bir şekilde süren genç bir kızın arayışını anlatıyor.

ÖLDÜREN OYUN

Korku filmi sevenler için beyazperdeye gelen, Scooter Corkle’nin yönetmenliğini yaptığı ‘Öldüren Oyun’ filminde de, Peyton List, Brendan Meyer ve Kelcey Mawema rol alıyor. Film, bir grup gencin birbirlerine bağlılıklarını test eden ve oyunun derinliklerine indikçe yıkıcı sonuçları olan garip bir nesneyle karşılaşmalarını konu alıyor.

31kr02man2.jpg

Kızım

KIZIM

Yerli drama ‘Kızım’ filminin yönetmen koltuğunda İhsan Gökhan Gökçay oturuyor. Yönetmenin senaryosuna da imza attığı filmde Erol Yavan, Sinem Dalkıran ve Pınar Kartal gibi oyuncular doktor bir annenin ölümcül bir hastalığa yakalanan kızı için verdiği mücadeleyi beyazperdeye taşıyor.

İKİ KORKU

Karanlık salonlarda yerli korku sevenleri bu hafta iki yapım bekliyor. Doğuş Arslan’ın yönettiği ‘Paranoid’ filminde Emre Tetikel, Meryem Turan, Emre Karoğlu rol alıyor. Film, İstanbul’un ücra bir semtinde yer alan bir sanatoryumda iki farklı karakterin başından geçenleri konu ediniyor. Ecinni serisinin devam filmi ‘Ecinni 4: Ecel’ filminin yönetmen koltuğunda da Mehmet Sağlam oturuyor. Zeynep’in birtakım varlıkları görmeye başlaması ve bu süreçte Zkız kardeşi Elif’in de kaybolmasıyla gelişen olayları izleyiciye aktaran filmde Merve Ateş, Fatih Paşalı, Yasemin Kurttekin rol alıyor.

31kr02man4.jpg

Çaykovski’nin Karısı

ÇAYKOVSKİ’NİN EŞİ OLMAK...

Ünlü Rus yönetmen Kirill Serebrennikov’un 2022 Cannes Film Festivali’nde Altın Palmiye için yarışan son filmi ‘Çaykovski’nin Karısı’ Başka Sinema kapsamında vizyonda. Meşhur besteci Pyotr Çaykovski ile Antonina Miliukova’nın fırtınalı evliliğini işleyen, Fransa, İsviçre ve Rusya ortak yapımı, biyografi türündeki filmin başrollerinde Alyona Mikhailova, Odin Lund Biron ve Miron Fedorov oynuyor.

Film, kocasından hiçbir alanda yakınlık veya destek görmeyen genç kadın Antonina’nın kendini karmaşık, yaralı, eziyet dolu bir hayatın ortasında bulmasını, sevgisi yıkıcı bir takıntıya dönüşürken, sırf Çaykovski’nin yakınında olabilmek için çalkantılara katlanıp kendi benliğini feda etmek zorunda kalışını izleyiciye aktarıyor.

31kr02man1.jpg

Tay

ÇOCUKLARIN KALBİNE DOKUNACAK BİR HİCRET HİKAYESİ

Sinema salonlarında bu hafta iki animasyon yapım çocuklarla buluşacak. Nurullah Yenihan’ın yönettiği, Hz. Muhammed’in İslam tarihinin dönüm noktası olan Hicret yolculuğundan yola çıkan 2022 yapımı ‘Tay’ animasyonu, Ramazan nedeniyle tekrar sinemalarda. Ailelerin de çocuklarıyla birlikteizleyebileceği bir yapım olarak öne çıkan, TRT ortak yapımı filmde Hz. Muhammed’in kutsal yolculuğu, Mekke’den Medine’ye annesini kurtarmak için bir yolculuğa çıkan genç tay Riyah’ın hikayesi üzerinden çocuklara aktarılıyor. Filmd, Tay ile yol üzerinde tanıştığı ihtiyar deve Jabal’ın, hicretin izlerini takip eden serüvenini işliyor.

2016’dan beri her bölümünde gişe rekorları kıran yerli animasyon Kral Şakir serisinin yeni animasyonu ‘Kral Şakir: Mikrop Avcıları Cumburlop’ da bugün vizyonda. Vizyon öncesi geçen hafta deprem bölgesindeki çocuklarla buluşan film, gizemli bir şekilde ortaya çıkan ve giderek büyüyen bir virüsün tüm şehri ele geçirmesi ve herkesi birer canavara dönüştürmesi sonrasında virüsü durdurmak için girilen macerayı konu alıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN