Oscar yolu tamamlandı

Oscar yolu tamamlandı

Amerika Senaristler Birliği’nin verdiği WGA Awards ödüllerinin kazananlar belli oldu. Film dalında En İyi Özgün Senaryo ödülünü ‘Her Şey Her Yerde Aynı Anda’ alırken, En İyi Uyarlama Senaryo ödülü ise ‘Women Talking’e verildi. Altın Küre’de de en iyi film ödülünü alan ‘Her Şey Her Yerde Aynı Anda’’nın 11 dalda Oscar adaylığı da bulunuyor. WGA Awards’la yapımın Oscar’ı da kazanacağı belirtiliyor.

Amerika Senaristler Birliği’nin düzenlediği ödül töreni WGA Awards’ta kazananlar belli oldu. Film dalında En İyi Özgün Senaryo ödülünü ‘Her Şey Her Yerde Aynı Anda’ filmi alırken, En İyi Uyarlama Senaryo ödülü ise ‘Women Talking’e verildi. Televizyon kategorisinde ise ‘Severance’, En İyi Drama ödülünün sahibi oldu. En İyi Komedi ödülü ise ‘The Bear’in oldu.

Bu ödülle ‘Her Şey Her Yerde Aynı Anda’ Oscar’a uzanan yolu da tamamlamış oldu. Filminin aynı zamanda 11 dalda Oscar adaylığı da bulunuyor. Yapım Altın Küre de En İyi Film dalında ödüle uzanmıştı. Bu son ödülle yapım Oscara giden ödül sezonunu tamamlamış durumda. Film bir sürpriz olmazsa muhtemel Oscar’ı da alacak.

Los Angeles ve New York City’de düzenlenen ikili törenlerde yılın en iyi yazı ödüllerini dağıtan WGA , Apple TV+’ın Drama Dizisi ve Yeni Dizi dalında Kıdem Ödülü’nü ve FX’in Komedi Dizisi’nde The Bear ödülünü de verdi. HBO’dan The White Lotus , Limited Series için kazandı ve Last Week Tonight with John Oliver, Comedy Variety Talk Series için kazandı.

WGA Awards’ta kazanan yapımlar şöyle:

SENARYODA HER YARIŞMADA BİRİNCİ ÇIKTI

EN İYİ ÖZGÜN SENARYO (FİLM): Everything Everywhere All at Once (‘Her Şey Her Yerde Aynı Anda’ )

EN İYİ UYARLAMA SENARYO: Women Talking

EN İYİ BELGESEL: Moonage Daydream (Televizyon)

EN İYİ DRAMA: Severance

EN İYİ KOMEDİ: The Bear

EN İYİ YENİ DİZİ: Severance

EN İYİ ORİJİNAL UZUN FORM: The White Lotus

EN İYİ ORİJİNAL VE UYARLAMA KISA FORM: Honor Society

EN İYİ ANİMASYON: “Rectify” (Undone)

EN İYİ DRAMA BÖLÜMÜ: “Rock and Hard Place” (Better Call Saul)

EN İYİ KOMEDİ BÖLÜMÜ: “The One, The Only” (Hacks)

EN İYİ KOMEDİ/VARYETE TALK ŞOV: Last Week Tonight with John Oliver

EN İYİ KOMEDİ/VARYETE SKEÇ DİZİSİ: Inside Amy Schumer

EN İYİ KOMEDİ VARYETE ÖZEL: Jerrod Carmichael: Rothaniel

EN İYİ QUIZ VE SEYİRCİ KATILIMI: Baking It EN İYİ GÜNLÜK DRAMA DİZİSİ: Days of Our Lives

BAĞIMSIZ RUH’A DA ‘HER ŞEY HER YERDE AYNI ANDA’ DAMGASI

Bağımsız sinemanın en iyilerini ödüllendiren Independent Spirit (Bağımsız Ruh) Ödülleri sahipleriyle buluştu. Bu yıl ödül sezonunun en gözde filmi olan “Everything Everywhere All At Once” aday tüm kategorilerde ödülü kucaklayarak törene damga vurdu.

Ayrıca En İyi Film, En İyi Yönetmen, En İyi Başrol Performansı, En İyi Yardmcı Roö Performansı, En İyi Çıkış Yapan Oyuncu, En İyi Senaryo ve En İyi Kurgu dahi olmak üzere 7 ödülle, en çok ödül kazanan film olarak Independent Spirit tarihinde bir ilke imza attı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN