Prof. Dr. Tuncer Bulutay hayatını kaybetti

Prof. Dr. Tuncer Bulutay hayatını kaybetti

Mülkiye'nin sembol isimlerinden, 12 Eylül darbesinden sonra '1402'likler' arasında olan Prof. Dr. Tuncer Bulutay 88 yaşında hayatını kaybetti.

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi (Mülkiye) hocalarından iktisatçı Prof. Dr. Tuncer Bulutay hayatını kaybetti. 12 Eylül 1980 askerî darbesi sonrasında üniversiteden ihraç edilen ilk akademisyen olan Prof. Dr. Bulutay, 88 yaşındaydı.

CENAZE TÖRENİ YARIN

Bulutay için 8 Aralık 2021 Çarşamba günü saat 10:00’da Mülkiye Kültür Merkezi’nde tören gerçekleştirilecek. Törenin ardından öğle namazını müteakip Kocatepe Camii’nde cenaze namazı kılınacak ve Bulutay vasiyeti üzerine İstanbul’da defnedilecek.

Mülkiyeliler Birliğinden yapılan vefat açıklamasında "Ömrünü bilime ve Fakültesi’ne adamış, 12 Eylül darbecilerinin Fakültemizden 1402 sayılı kanunla uzaklaştırdığı öğretim üyelerimiz arasında sarı zarfı ilk alan, sevgili hocamız Prof. Dr. Tuncer Bulutay’ı kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindeyiz" denildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN