Rami Kütüphanesi dünyanın en iyi 19 yapısından biri

Rami Kütüphanesi dünyanın en iyi 19 yapısından biri

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Rami Kütüphanesi’ne mimarlık dünyasının en prestijli yapılarını seçen Ağa Han Mimarlık Ödülü Komitesi tarafından 19 proje arasında yer verildiğini açıklayarak “Bu özel proje, uluslararası alanda takdir görmekle kalmıyor, Türkiye’nin kültürel vizyonunu da temsil ediyor” dedi.

Dünya genelinde aday gösterilen 369 proje içinden finale kalan 19 proje arasında, Türkiye’yi temsilen Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yenilenen Rami Kütüphanesi de yer aldı. Ağa Han Mimarlık Ödülü Komitesi, 16’ncı Dönem Ödülü (2023–2025) için finale kalan 19 projeyi açıkladı.

ersoy
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy

İstanbul’un en büyük kütüphanesi olma özelliğini taşıyan Rami Kütüphanesi, 18’inci yüzyılda inşa edilen Rami Kışlası’nın aslına uygun şekilde yenilenmesiyle hayata geçirildi. Yüksek hacimli, büyük ve tek katlı bir yapı olan bu tarihi askeri kışla, mimar Han Tümertekin danışmanlığında minimal müdahale yaklaşımıyla çağdaş bir bilgi ve kültür merkezine dönüştürüldü. Yapının orijinal mekânsal nitelikleri korunurken, yeni işlevsel ihtiyaçlara uygun çözümlerle zenginleştirildi.

11kr02-gobek1

Tarihi dokuya zarar vermeden modern kamusal alanlar yaratma hedefiyle yürütülen proje, yalnızca mimari değil, aynı zamanda kültürel sürdürülebilirlik açısından da öncü bir örnek olarak öne çıkıyor. Rami Kütüphanesi, mimarlık dünyasının en prestijli ödüllerinden biri olan Ağa Han Mimarlık Ödülü tarafından, bu yönleriyle uluslararası ölçekte takdir edildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN