Sahnenin ustasından Afife Jale töreninde ödül sitem

Sahnenin ustasından Afife Jale töreninde ödül sitem

Sahneye çıkan ilk Türk kadın oyuncu Afife Jale’nin adını yaşatan 24’üncü Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen törende sahiplerini buldu. İki yıllık pandemi arasının ardından yeniden verilen ödüllerde, yılın en başarılı kadın oyuncusu ödülünü Pınar Güntürkün, yılın en başarılı erkek oyuncusu ödülünü Yiğit Özşener aldı.

Türk tiyatrosunu geliştiren ve dönüşümünde öncü olan oyun yazarlarına verilen Cevat Fehmi Başkut Özel Ödülü’ne ‘Gomidas‘ isimli oyunuyla Ahmet Sami Özbudak layık görüldü. Komedi ya da müzikal dalındaki oyunlara verilen Haldun Dormen Özel Ödülü’nü ‘Amadeus’ kazanırken, tiyatro tarihine geçen ustalara takdim edilen Muhsin Ertuğrul Özel Ödülü ise Engin Uludağ’ın oldu.

Tiyatronun gelişmesine katkıda bulunan isimlere verilen Yapı Kredi Özel Ödülü de 57 yıldır sahnelerde olan Zihni Göktay’a verildi. Göktay, ödülünü alırken jüriye de sitemde bulundu. 73 oyunda oynayan Göktay kendisine şimdiye kadar hiç Afife Jale ödülü verilmemesine gönderme yaparak “Hiç olmazsa gider ayak bu ödüle sahip olmanın gururunu yaşıyorum” dedi. Göktay, bu sözlerinin ardından salondakiler tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı.

Yılın en başarılı sahne müziği ödülüne İki Efendinin Uşağı oyunuyla Burhan Şeşen ve Gökhan Şeşen layık görüldü. Şeşen ödül konuşmasında “Ödülü pandemi sürecinde devletin umursamazlığı yüzünden hayatını kaybeden bütün müzisyen dostlarım için alıyorum” dedi.

Törende, Yılın en başarılı kadın oyuncusu ödülü ‘Herkes Kocama Benziyor’ oyunuyla Pınar Güntürkün’ün olurken, yılın en başarılı erkek oyuncusu ödülü de ‘Aşınma‘ oyunundaki tek kişilik performansıyla Yiğit Özşener’e verildi. Yılın en başarılı oyunu ise Vişne Bahçesi oyunu ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları oldu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN