Seri katil Jeffrey Dahmer’ın hikayesinin anlatıldığı dizi izlenme rekoruna koşuyor: Kurbanların aileleri tepkili!

Seri katil Jeffrey Dahmer’ın hikayesinin anlatıldığı dizi izlenme rekoruna koşuyor: Kurbanların aileleri tepkili!

Netflix'te 21 Eylül'de yayınlanan, ABD'de 1978-1991 yılları arasında en az 17 erkeği öldüren Jeffrey Dahmer'in hayatını konu edinen “Canavar: Jeffrey Dahmer’in Hikayesi” adlı dizi yayınlandığı günden bu yana 496,1 milyon saat görüntülenerek tekrarlanması zor bir başarıya imza attı. Dünyanın en kötü seri katilleri arasında gösterilen Jeffrey Dahmer’in hikayesinin anlatıldığı dizi Netflix’in tüm zamanlardaki en popüler dokuzuncu yapımı olurken kurbanların aileleri ise diziye tepki gösterdi.

ABD merkezli online dizi ve film platformu Netflix'te 21 Eylül'de yayınlanan ve ABD'de 1978-1991 yılları arasında en az 17 erkeği öldüren Jeffrey Dahmer'in hayatını konu edinen “Canavar: Jeffrey Dahmer’in Hikayesi” adlı dizi izlenme rekoruna koşuyor.

Netflix yapımı olan ve dünyanın en çok tanınan seri katillerinden birinin hikayesini anlatan “Canavar: Jeffrey Dahmer’in Hikayesi” son dönemde büyük ilgi görüyor.

Dünyanın en kötü seri katilleri arasında gösterilen Jeffrey Dahmer’in hikayesinin anlatıldığı dizi Netflix’in tüm zamanlardaki en popüler dokuzuncu yapımı oldu. İlk haftasında en çok izlenen dizi olarak, Squid Game'in yerini alan Dahmer, ikinci haftasında izlenme oranını 299.84 milyon saat artırmıştı.

Jeffrey Dahmer Series 'Monster' Is Netflix's Ninth Most Popular Series - Variety

496,1 MİLYON SAAT GÖRÜNTÜLENDİ

1905'te New York'ta Sime Silverman tarafından kurulan bir haftalık eğlence-ticaret dergisi 'Variety' en az 56 milyon kişinin, dizinin tamamını izlediğini açıkladı. Son günlerde popülaritesini artıran dizi, şimdiye kadar 496,1 milyon saat görüntülenerek adından söz ettirdi.

dahmer.webp

DAHMER HİKAYESİ GERÇEK Mİ?

Netflix'in 10 bölümlük dizisindeki Jeffrey Dahmer karakteri gerçek. 21 Mayıs 1960 yılında Milwaukee, Wisconsin'de doğan Jeffrey Dahmer, erkek kardeşi doğduktan sonra içine kapandı ve sessiz biri haline geldi. Lise yıllarına kadar sessizlik içinde yaşayan Dahmer, ilk cinayetini 18 yaşındayken işledi. Son derece acımasız cinayetler işleyen seri katil, kurbanlarını öldürdükten sonra tecavüz edip, vücutlarındaki parçaları yemek yemek için saklıyormuş.

DAHMER OYUNCULARI KİM?

Netflix'in Dahmer dizisinde Jeffrey Dahmer'i, American Horror Story'den tanıdığımız Evan Peters canlandırıyor. Ünlü ismin oyunculuğu, izleyiciden tam puan aldı.

dahmer-2.jpg

KURBANLARIN AİLELERİ TEPKİLİ

Dizinin yayına girdiği günden beri kurbanların yakınları tarafından tepki topluyor. Dizide Dahmer'in kurbanlarından 19 yaşındaki Errol Lindsey'nin ablası Rita Isbell'in mahkemedeki konuşmasının gerçek görüntülerle karşılaştırıldığı video, sosyal medyanın gündemine düştü. Kurbanın kuzeni olduğunu söyleyen Twitter hesap adı "ericthulu" olan bir kişi dizi hakkında şu ifadeleri kullandı:

"Kimseye ne izlemesi gerektiğini söylemiyorum, gerçek suç yapımlarının çok büyük kitlesi olduğunu biliyorum ama kurbanları gerçekten merak ediyorsanız benim ailem (Isbelller) bu diziye aşırı sinirlenmiş durumda. Travmalarımızı tekrar tekrar canlandırıyor ve ne için? Daha kaç filme/diziye/belgesele ihtiyacımız var? Dizi yapılırken ailelere haber verilmedi. Bunların hepsi kamuya açık olaylar, kimseye haber vermeleri (ya da ödeme yapmaları!) gerekmiyor. Biz de diziyi herkesle birlikte öğrendik"

DAHA ÖNCE BELGESEL HALİNE GETİRİLMİŞTİ

Dahmer hakkında daha önce 2002'de Dahmer ve 2012'de The Jeffrey Dahmer Files adlarında belgeseller çekilirken, 2017 yılında ise My Friend Dahmer adlı yapım gösterime girmişti. My Friend Dahmer adlı projede 1978'den 1991'e kadar en az 17 erkeği vahşice öldüren Jeffrey Dahmer'i Ross Lynch canlandırmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN