Sezai Karakoç'un sevenleri üzüntülerini paylaştı

Sezai Karakoç'un sevenleri üzüntülerini paylaştı

Türk edebiyatının ve düşünce dünyasının büyük ismi Üstad Sezai Karakoç vefat etti. Vefat haberi sonrası sosyal medyadan edebiyat dünyasından pek çok isim üzüntüsünü dile getirdi.

SALİHA SULTAN

Sezai Karakoç’un akşam saatlerinde kamuoyuna yansıyan vefat haberinin ardından sosyal medyadan baş sağlığı mesajları art arda geldi. Sezai Karakoç'un ardından Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın "Diriliş şairi Üstad Sezai Karakoç rahmet-i Rahman’a kavuştu. Örnek bir hayat, sağlam bir fikir örgüsü ve büyük bir edebî miras bıraktı geride. Mevla mekanını cennet, makamını âli, ruhunu şâd eylesin" mesajını paylaştı.

Edebiyat dünyası da Sezai Karakoç'un vefat haberi sonrası mesajlarını yayınladı. Şair İbrahim Tenekeci üzüntüsünü “Biz mahcup ve onurlu çocuklarız” diyen Üstadımız Sezai Karakoç, arkasında birbirinden kıymetli eserler ve hakikatli bir ömür bırakarak dünyaya veda etmiştir. Mekânı cennet, makamı âli olsun" diyerek dile getirdi.

Yazar Hasan Aycın, "Üstad Sezai Karakoç’a selam ve rahmet olsun. Hatırası ebedî aziz olsun. Başımız sağ olsun" derken Yazar Mustafa Özel ise, "Gülümüz soldu. Üstadımız sezai karakoç dâr-ı bekâya irtihal etmiş bulunuyor. Allah'tan kendisine rahmet ve mağfiret niyaz ediyorum. Peygamberimize, sahabe-i kirama komşu olsun inşallah" diyerek duygularını ifade etti.

Yazar Yusuf Kaplan, sosyal medyadan yayınladığı mesajında "Üstad Sezai Karakoç Rahmet-i Rahman'a kavuştu… Çok üzüldüm. Şimdi öksüz bıraktı hepimizi. Dünya ruhunu kaybetti. Allah (cc) Rahmet eylesin. Mekânı cennet, makamı âlî olsun" dedi.

Mevlana İdris Zengin, "Türk edebiyatının ve düşünce dünyasının büyük ismi Sezai Karakoç vefat etti" şeklinde bir mesaj yayınladı.

Yazar Kemal Yazar, Sezai Karakoç'un vefatı üzerine "Büyük şair ve mütefekkirimiz Sezai Karakoç'a Allahtan gani gani rahmet dilerim. Kitaplarını, şiirlerini kana kana içen nesillerin ruhunda daima yaşayacaktır aziz üstad. Mekânı cennet olsun" mesajını paylaştı.

Aykut Kuşkaya, "Üstad SezaiKarakoç Dünya sürgünü bitmiş..." derken "2Türk dünyamız, şiirimiz ve edebiyatımız büyük bir çınarı yitirdi. Ardında bıraktığı muazzam eserleri, yolumuzu aydınlatmaya devam edecek. En Sevgili'ye kavuşması dileğiyle, Allah rahmet eylesin" diye ekledi.

Savaş Barkçın, üzüntüntüsünü "Büyük şair ve düşünür, gerçek tevhid ehli Sezai Karakoç üstad Hakka yürüdü. Mevlâ cennetine kabul buyursun" şeklinde dile getirirken Cihangir İslam ise “Sürgün” bitti ve biz sizi hiç unutmayacağız! Allah’tan Rahmet Diliyorum" mesajını paylaştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN