Sinemalarda bu hafta 6 yeni film vizyona giriyor

Sinemalarda bu hafta 6 yeni film vizyona giriyor

Sinemalarda 3’ü yerli 6 film vizyona giriyor. Yabancı yapımlarda ‘Kurtuluş Günü’yle sinemaya damga vuran Roland Emmerich’in yeni dünyayı kurtaran adam filmi ‘Moonfal’, Oscarlı yönetmen Guillermo del Toro’nun 1947 klasiğini yeniden yorumladığı ‘Kabus Sokağı’ öne çıkıyor. 2019’da vefat eden sanatçının yaşamını beyazperdeye aktaran yerli yapım ‘Dilberay’ ise organize bir kötülük ordusunun bir kadının hayatını yok etmek için bir araya gelişini izleyiciye aktarıyor.

Sinema salonlarında bugün 3’ü yerli 6 film vizyonda. Yapımlarda 2019 yılında hayatını kaybeden Türk halk müziği şarkıcısı Dilber Ay’ın acı ve şiddetle yoğrulmuş gerçek hayat hikayesini beyazperdeye taşıyan ‘Dilberay’ filmi öne çıkıyor. Büşra Pekin’in sanatçıya hayat verdiği filmde geçen hafta yaşama veda eden Ayberk Pekcan da son kez beyazperdede görülüyor.

Müziğin bir başka efsanesi Müslüm Gürses’in hayatını konu alan ‘Müslüm’ filmiyle de izleyiciden tam not alan başarılı sinemacı Ketche imzalı Dilberay; sanatçının çok zor yaşam koşulları içerisinden sıyrılıp huzurlu bir hayata ulaşma çabasını anlatıyor. Film, sanatçının yaşam hikayesi üzerinden organize bir kötülük ordusunun bir kadının hayatını yok etmek için bir araya gelişini izleyiciye aktarıyor. Yabancı yapımlarda 1996 yapımı ‘Kurtuluş Günü’ filmiyle beyazperdeye damga vuran yönetmen Roland Emmerich’in yine bir ‘dünyayı kurtaran adam’ temalı ‘Moonfall’ filmi öne çıkıyor. Halle Berry, Patrick Wilson, John Bradley, Michael Pena, Donald Sutherland gibi oyuncuların başrolde olduğu film, yeryüzündeki yaşamın sonunu getirecek olaya nasıl engel olabileceğine dair bir fikri olan eski bir astronot ile ona inanan birkaç kişinin bu felaketi durdurma çabası anlatılıyor. Yönetmen Audrey Diwan’ın Venedik Film Festivali’nde ‘Altın Aslan’ ödülünü kazanan filmi L’événement (Kürtaj’ da bugün beyazperdede. Fransa’da henüz kürtajın yasal olmadığı 1963 yılında, istenmeyen hamileliğini bitirmeye çalışan bir genç kadının hikâyesini anlatan filmde Anamaria Vartolomei, Kacey Mottet Klein, Luàna Bajrami gibi oyuncular rol alıyor.

Vizyona giren diğer yerli yapımlardan ‘Afacanlar: İş Başa Düştü’ filmi aile komedisi sevenler için beyazperdede. Enes Ateş’in yönettiği, Berat Efe Parlar, Gürgen Öz gibi oyuncuların rol aldığı film, bir AVM’deki eseri çalmak isteyen hırsızlarla mücadele eden Emirhan ve arkadaşlarının komik hikayesini aktarıyor. Doruk Tüzel’in yönettiği yerli korku ‘Arekalar’ filminde ise, Mert Engin, Hülya Yüksel, Reza Molazadeh, Ayşe Hasbin Ortaç, Hasan Çitil rol alıyor. Film, bir grup arkadaşın bir kasabada karşılaştığı gizem dolu olayları ele alıyor.

AÇGÖZLÜLÜĞÜN RAHATSIZ EDİCİ TASVİRİ

William Lindsay Gresham’ın 1946 tarihli romanından sinemaya ilk kez Edmund Goulding tarafından 1947’de sinemaya aktarılan, sinemanın kültlerinden ‘Kabus Sokağı’ (Nightmare Alley) yeni versiyonuyla beyazperdede. Oscar ödüllü ‘Pan’ın Labirenti’ ve ‘Suyun Sesi’ filmleriyle tanınan Meksikalı yönetmen Guillermo del Toro’nun Hollywood’da yaptığı en iyi filmler arasına yerleşen filmde Bradley Cooper, Rooney Mara, Cate Blanchett, Toni Collette, David Strathairn gibi efsane oyuncular rol alıyor. Film, bir karnavalda, insanları manipüle etme yeteneğiyle ünlü bir mentalist olmanın kapılarını aralayan Stanton’ın, en az kendisi kadar hırslı bir kadın Dr. Lilith Ritter ile yakınlaşması sonrası gelişen olaylar etrafında izleyiciye açgözlülüğün tehlikelerini tasvir ediyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN