Süpermen’i bile kurtaran ‘süper evcil hayvan’

Süpermen’i bile kurtaran ‘süper evcil hayvan’

Sinemalarda 2’si yabancı 8 film vizyona giriyor. Beyazperdede Warner Bros.’un merakla beklenen ‘DC Süper Evciller Takımı’ animasyonu öne çıkıyor. Süper kahraman filmleriyle gişe rekorlarına imza atan Hollywood yeni filminde konuya çok farklı bir bakış açısı sunarak bu kez hayvanları maceranın ön safına yerleştiriyor. Bütün süper kahraman klişelerini alaya alan film, modern insanın yalnızlığını paylaşan evcil hayvanların süper kahraman olduklarında insana karşı tavırlarını da sorguluyor.

SALİHA SULTAN

Sinemalarda bugün 2’si yabancı 8 film vizyona giriyor. Beyazperdede komediden korkuya birçok yerli yapım yaz rehavetini fırsat bilerek vizyonda şansını denerken, filmlerde Warner Bros. yapımı, merakla beklenen animasyon DC Süper Evciller Takımı (DC League of Super-Pets) öne çıkıyor. Süper kahraman filmleri ile beyazperdeyi ele geçiren Hollywood yeni filminde süper kahraman klişesine çok farklı bir bakış açısı sunarak bu kez hayvanları maceranın ön safına yerleştiriyor.

Süper Köpek Krypto ve Süpermen’in maceralarını anlatan yeni film, modern insanın yalnızlığını paylaşan evcil hayvanları izleyiciye süper kahraman olarak sunuyor. Bu yeni macerada Süpermen ve Adalet Birliği’nin diğer üyelerinin kaçırılması üzerine Süper Köpek Krypto’nun barınakta yaşayan bir sokak çetesini süper kahramanları kurtarmak için kendisiyle aynı takımda yer almaya ikna etmesi ve başlarından geçen aksiyon dolu macerayı konu ediniyor. The Lego Batman Movie’nin senaryosunda çalışan yönetmen ve yardımcı yazar Jared Stern, filmde izleyiciye hem bugüne kadar ekrana gelen bütün süper kahraman klişeleriyle alay eden hem de hayvanların süper kahraman olduğunda nasıl davranacaklarını hayal eden bir macera sunuyor.

BOMBARDIMAN UÇAĞINDA SAVAŞÇI BİR KADIN

Haftanın diğer yabancı yapımı, Roseanne Liang’ın yönetmen koltuğunda oturduğu Buluttaki Gölge (Shadow in the Cloud) de izleyicileri savaş, aksiyon ve korku dolu bir serüvene çıkartıyor. Film, İkinci Dünya Savaşı sırasında, yanında çok gizli belgelerle birlikte B-17 bombardıman uçağının mürettebatına katılan, ABD’li oyuncu Chloë Grace Moretz’in hayat verdiği Yüzbaşı Maude Garrett’in başından geçenleri konu ediniyor. Gölgelerde saklanan şeytani bir şeyin uçağın kalbine saldırması ve mürettebatın Maude’nin hareketlerini test etmesi aksiyonu daha da artırmayı başarıyor.

29kr2-buluttaki-golge.jpg

FENOMEN OLMA HAYALİ KURAN İKİ ARKADAŞ

Vizyonda yer alan yerli yapımlardan ‘Mini Fenomen’in yönetmen koltuğunda Umut Erkek oturuyor. 80 dakikalık bir komediyi sinemaseverlerle buluşturan film, YouTuber olmaya çalışan bir çocuk ve onun en yakın arkadaşı aynı zamanda menajeri olan kankasının başından geçen ilginç ve trajikomik hikayeleri konu ediniyor. Doğuş Arslan’ın yönetmen koltuğunda oturduğu ‘Akıl Bozan’ filminin oyuncu kadrosunda da Elif Çapkın, Tolga Bengü, Emel Başkan, Seçil Çifçi gibi isimler yer alıyor. Gerilim türündeki film, kendilerine verilen görevi yerine getirmeye çalışan bir kadın ve bir erkeğin, işler beklenmedik bir şekilde yoldan çıkınca, bir psikopatın eline düşmesini izleyiciye aktarıyor. Oyuncu olmanın hayalini kuran bir kadının hikayesini beyazperdeye taşıyan ‘Afetname’ filminin yönetmen koltuğunda ise Ahmet Yaşar Gümüş oturuyor. Komedi türündeki filmde Derya Şen Akbacak, Umut Özkan, Sevil Uyar, Ebru Kocağa, Toprak Can Akbacak rol alıyor.

kar02-acil.jpg

USTA OYUNCULARLA DOLU YENİ ‘BİR TÜRK MASALI’

Sevilen oyuncu Toprak Sergen’in ilk kez yapımcılık ve yönetmenlik deneyimi kazandığı ‘Bir Türk Masalı’ filmi cinsellik, küfür ve şiddet barındırmama özelliği ile yerli yapımlarda öne çıkıyor. Komedi tutkunlarının keyifle izleyeceği fantastik bir aile filmi olan filmde Sergen’in yanı sıra, İclal Aydın, Leya Kırşan, Füsun Erbulak, Aslı İnandık, Amine Gülşe ve Ahmet Mekin gibi usta isimler rol alıyor. Hikayesi tamamen sıfırdan yazılan filmde, Anadolu coğrafyasının öğeleri merkezinde Yiğit’in Peri Kız’a aşkı için ‘Aydınlık’ ile ‘Karanlık’ tarafın oyununa dahil olduğu fantastik bir hikâye anlatılıyor. Filmde ayrıca Erkin Koray ve Barış Manço gibi ustaların eserleri yorumlanıyor. Film, hafta sonu hep birlikte sinemaya gitmek isteyen aileler için oldukça ideal bir seçim.

29kr2-bir-turk-masali.jpg

ÜÇ HARFLİ KORKULARI SEVENLER BURAYA

Karanlık salonlarda korku filmi sevenleri bu hafta gişede iki yerli yapım bekliyor. Orhan Kılıç, Buse Sevindik, Cansu Orhan gibi isimlerin rol aldığı ‘Vesvese: Cin Fısıltısı’, yaşadığı ve yaşattığı olaylar nedeniyle her geçen gün ailesini daha da zor günlere sürükleyen Doğa’nın hikâyesini anlatıyor. Doğa’nın yaşadığı olayların cin vakalarıyla benzerliği, ailesinin bu konuda önlem almak üzere harekete geçmesine ve sonucunda karşılarına çıkan bambaşka bir gerçekle yüzleşmelerine neden oluyor. Raziye Sultan’ın yönettiği korku filmi ‘Hawar 2’ ise, çocuk sahibi olmak isteyen Hakan ve Pelin çiftinin, Pelin’in bunun için bir tılsım yaptırması sonrası başlarından geçen ürkütücü olayları konu ediniyor.

29kr2-vesvese-cin-fisiltisi.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN