Taksim metrosunda ‘Şahmaran’ durağı

Taksim metrosunda ‘Şahmaran’ durağı

15 kadın sanatçının ‘1002. Gece’ adlı çağdaş sanat sergisi İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ’nin Taksim Sanat galerisinde ziyarete açıldı. Sergi, 23 Nisan’a kadar Taksim metro girişinde yer alan Taksim Sanat’ta ücretsiz.

15 kadın sanatçının kendi dilinden, öznel ve incelikli ilişkisinden kurduğu bir masala davet eden ‘1002. Gece’ adlı çağdaş sanat sergisi İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür AŞ’nin Taksim Sanat galerisinde ziyarete açıldı.

Küratörlüğünü Banu Seyhan’ın üstlendiği sergi,1001 Gece Masallarına atıfta bulunarak her sanatçının kendi dilinden; kendi dili ile kurduğu öznel ve incelikli ilişkisinden ‘1002. Gece’ye yazılan bir masala davet ediyor.

Sergi; güçlü kadın hikâyeleri, Türk mitleri, Şahmeran, Kybele ve eşitlik gibi konuları odağına alıyor.

Gaye Su Akyol, Tuğçe Arıöz, Zeynep Aslanoba, Deniz Avşar, Büşra Aydagün, Kübra Boy, Nur Çağlak, Aslı Çelikel, Bedia Ekiz, Ece Haskan, Ecem Dilan Köse, Ayşe Uluçay, Melda Yaramış, Cansu Yıldıran ve Beyza Yıldırım’ın eserlerinin bulunduğu sergi; analogdan dijitale, her sanatçının kendi pratiğine ve anlatımına dair geniş bir yelpazede farklı teknikler sunuyor.

Sergi, 23 Nisan’a kadar Taksim metro girişinde yer alan Taksim Sanat’ta ücretsiz görülebilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN