Tiyatronun kadınlarından eğitim dayanışması

Tiyatronun kadınlarından eğitim dayanışması

Türkiye’nin ve Avrupa’nın tek kadın temalı tiyatro festivali ‘Kadın Oyunları Festivali’ deprem felaketinden etkilenen kız çocuklar için perde diyecek. 23 Mart’tan itibaren Balıkesir, Ankara, Çanakkale ve Antalya’da beş şehri gezecek festivale katılan 7 tiyatro oyunun gelirlerinin bir kısmı depremzede kız çocuklarının eğitim masrafları için bağışlanacak.

SALİHA SULTAN

Türkiye’nin ve Avrupa’nın tek kadın temalı tiyatro festivali olan ‘Kadın Oyunları Festivali’ bu yıl deprem felaketinden etkilenen kız çocuklarının eğitimi için perde diyor. Festival direktörü Hasan Aldemir, Kadın Oyunları Festivali’ni bu yıl ülkemizi yasa boğan depremlerden etkilenen tüm insanlığa ve özellikle kız çocuklarına ithaf edeceklerini, onların bundan sonraki yaşamlarında eğitim hayatlarına bir nebze olsun katkı sunabilmek adına festivalin ve festivale katılan tiyatro ekiplerinin elde ettikleri gelirin belli bir bölümünü önceden görüşüp mutabakat sağladıkları bir STK’ya depremzede kız çocuklarının eğitim masrafları için bağışlayacaklarını söyledi.

Festival kapsamında ‘Ölü Kadınlar Diyarı’, ‘Düğün Şarkıcısı’, ‘Anne’, ‘Prima Facie’, ‘Tilkiler ve Kötü Kalpli İtler’, ‘Kertenkelenin Ardından’, ‘Dışarda Hiçbir Şey Var’ gibi oyunlar izleyicilerle buluşacak.

BALIKESİR, ANKARA, ÇANAKKALE VE ANTALYA’YI GEZECEK

Atölye Kültür Sanat organizasyonu ile gerçekleşen festivalin oyunları farklı tarihlerde beş kentte tiyatro tutkunları ile buluşacak. Deprem felaketi nedeniyle daha önce açıklanan şubat ayı takviminde değişikliğe giden festival, ilk olarak 23-27 Mart tarihleri arasında Ayvalık Belediyesi’nin ev sahipliğinde başlayacak ve beş gün sürecek.

Daha sonra 28 Mart-1 Nisan tarihleri arasında Bandırma Belediyesi’nin ev sahipliğinde devam edecek olan festival, 3-7 Nisan arasında da Ankara Büyükşehir, Çankaya ve Yenimahalle belediyelerinin destekleriyle Ankara’da gerçekleşecek. Ardından 11-16 Nisan tarihlerinde Çanakkale Belediyesi’nin ev sahipliğinde devam edecek festival bayram tatilinin ardından 2-7 Mayıs tarihleri arasında Konyaaltı Belediyesi’nin ev sahipliğinde bu yılın finalini yapacak.

vcvccv.jpg

AÇILIŞ RESİTALLERİ KLASİK GİTARIN ÖNCÜSÜNDEN

Farklı kadın temalı etkinliklere de yer verilen Kadın Oyunları Festivali’nde, sadece sanat etkinliği olmasının ötesinde bir sosyal sorumluluk projesi olarak ülkemizin önde gelen kültür etkinlikleri arasında ilk sıralarda yer alması ile biliniyor. Bu yıl ise, Cumhuriyet tarihinde bir kadın müzisyen tarafından yayınlanan ilk klasik gitar albümü ‘Anatolian Folk Songs’u Ada Müzik etiketi ile yayınlayan ve yine kendi alanında birçok ilke imza atan klasik gitarist Begül Erhan, festivalin her şehirdeki açılış etkinliklerinde performanslar sergileyecek.

rtrtrt.jpg

OYUNLARIN GELİRİ DEPREMZEDE KIZ ÖĞRENCİLERE GİDECEK

Festivalde ilk olarak Çağla Canbaz’ın yazdığı ‘Ölü Kadınlar Diyarı’ oyunu, 23 Mart’ta Ayvalık’ta Vural Sineması Nejat Uygur Sahnesi’nde izleyiciyle buluşacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN