Trajikomik şov: 'Kadın Yüzü' yere düştü

Trajikomik şov: 'Kadın Yüzü' yere düştü

Yunanistan'da 2012 yılında Ulusal Resim Galerisi'nden çalınan, 9 yıl sonra bulun Picasso'nun 'Kadın Yüzü' eseri basın mensuplarına sergilendiği sırada yere düştü.

Yunanistan'da 2012 yılında Ulusal Resim Galerisi'nden çalınan Pablo Picasso ile Piet Mondrian tablolarının bulunmasının ardından basın toplantısı düzenlendi.

Picasso ile Mondrian'ın eserlerinin sergilendiği toplantıda, Picasso'nun 1949'da Yunanistan'a hediye ettiği tablo, kameralar önünde yere düştü.

01-002.jpg

'NEDEN TEDBİR ALINMADI?' TARTIŞMASI

Evrensel kültür hazinesinin parçası olan 'Kadın Başı' ve 'Stammer'in Değirmeni' tablolarının, tedbir alınmadan sergilenmesi tartışmalara neden oldu. Sanat uzmanları hem Picasso'nun eserinin yere düşürülmesine hem de yetkililerin iki sanat eserine yönelik yaklaşımını sert bir dille eleştirdi.

NE OLMUŞTU?

9 yıl önce Atina'da bulunan Ulusal Galeri'de (The National Gallery) Pablo Picasso ile Piet Mondrian'ın eserleri çalınmıştı.

Picasso ve Mondrian'ın iki eseri ile İtalyan sanatçı Guglielmo Caccia'nın bir eskizini çalan kişilere kayıplara karışmış; müze ekibi güvenlik önlemlerini yeniden değerlendirmek zorunda kalmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN