Varoluşa saygı

Varoluşa saygı

Çevresel bilincin oluşmasına katkıda bulunan on sanatçının eserlerinin yer aldığı ‘Varoluşa Saygı’ sergisi Merkür Galerisi’nde ziyaretçilerle buluşuyor. Sergide Alper Aydın, Ahmet Duru, Burcu Perçin, Evren Sungur, İrem Tok, Serkan Demir, Sibel Horada, Sinem Dişli, Yusuf Sevinçli ve Yüksel Arslan yer alıyor. Eserlerden elde edilen gelirin AHBAP Derneği üzerinde depremzedelere bağışlanacağı sergi 1 Nisan’a kadar görülebilecek.

İnsanın doğayla olan ilişkisini temel alarak, çevresel bilincin oluşmasına katkıda bulunan on sanatçının eserlerinin yer aldığı ‘Varoluşa Saygı’ sergisi Merkür Galerisi’nde ziyaretçilerle buluşuyor.

Alper Aydın, Ahmet Duru, Burcu Perçin, Evren Sungur, İrem Tok, Serkan Demir, Sibel Horada, Sinem Dişli, Yusuf Sevinçli ve Yüksel Arslan’ın yer aldığı sergi hakkında, serginin aynı zamanda küratörlüğünü yürüten sanatçı Burcu Perçin, şu ifadeleri kullanıyor:

“Çevremiz için sanatçının ya da herhangi bir bireyin sorumluluklarını birlikte daha fazla düşünmeye ve tartışmaya ihtiyacımız var. Öyleyse şimdi ne yapacağız? Farkındalık ve eylem araçları sunmak, yeni yollar bulmak için birlikte neler yapabiliriz? Yaratıcılık ve sanatsal duyarlılığın değişimi tetikleyebilme gücüne inanarak, antroposen sanat dünyası ile, duyarlı çevreciler ve aktivistlerin iş birliğini nasıl güçlendirebiliriz? Sürdürülebilir bir dünya hayal ederken, sürdürülebilir bir tepki ve kararlılıkla biz neleri farklı yapabiliriz? Sorunların üzerine konuşmanın ötesinde nasıl çözümler üretebiliriz? Bu soruların temel alındığı sergide, insanoğlunun çevre üzerinde giderek artan yıkıcı etkisine yönelik derin kaygı ve duyarlılığın yansıdığı yapıtlar yer alıyor.”

87yiokpl.jpg

Eserlerden elde edilen gelirin AHBAP Derneği üzerinde depremzedelere bağışlanacağı sergi 1 Nisan’a kadar görülebilecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN