Yeşilçam'ın kötü karakter oyuncusu Coşkun Göğen'in hayatı film oluyor

Yeşilçam'ın kötü karakter oyuncusu Coşkun Göğen'in hayatı film oluyor

Yeşilçam sinemasının emektar ismi 'Tecavüzcü Coşkun' lakaplı Coşkun Göğen'in hayatı film oluyor.

Yeşilçam'da kötü adam rolleriyle hafızalara kazınan 'Tecavüzcü Coşkun' lakaplı Coşkun Göğen'in hayatı belgesel film oluyor. Göğen’in çekilen belgeselinin yönetmen koltuğunda Hayriye Savaşçıoğlu otururken, Yapım koordinatörü Murat Çimen, yapımcısı Mustafa Topaloğlu ve Microphone Yapım oldu.

6i70tm-lj065bkrzrr2amg.webp

COŞKUN GÖĞEN KİMDİR?

Coşkun Göğen, 14 Haziran 1946 tarihinde Giresun'un Bulancak ilçesi Eriklik köyünde dünyaya geldi. Aslen Makedonya kökenlidir. İlkokulu tamamladıktan sonra okumamıştır. Çocukluğu İstanbul Samatya'da geçmiştir.

1962 yılında 15-16 yaşlarındayken çıraklık yaptığı berberin önünden Yeşilçam'a figüran taşıyan otobüslere binmeye başladı. Sonra Yeşilçam’da filmlerde figüran rolleri almaya başladı. İlk filmi Hülya Koçyiğit'in oynadığı bir filmdi.

e-hnz6hwyaidx4x.jpg

Ankara Anıttepe'de 24 ay askerlik görevini yaptı. Ardından bir dönem fotoroman sayfalarında hippi karakteri ile yer aldı. Önce ‘Hippi Coşkun’, ardından da “Tecavüzcü Coşkun” lakapları takıldı.

Türk sinema tarihinin en popüler karakteridir. Sinemada hırsızlık, çapkınlık yapan, kadınlara laf atan, kadınları taciz eden rollerle tanındı. 1979’da çevrilen "Yanmışım" filminde oynadığı tecavüzcü karakteriyle hafızalarımıza kazındı.

Türk sinemasında 400 aşkın filmde rol aldı.

İstanbul’daki pantolon dükkanını kapatan ve 1989 yılında Antalya'ya yerleşen Coşkun Göğen, Antalyaspor'un amigoluğunun yanı sıra Konyaaltı’na bir eğlence merkezinde halkla ilişkiler koordinatörlüğü yapmaktadır.

1973 yılında evlenen Coşkun Göğen’in Güneş, Dünya ve Uzay isimlerinde üç kızı vardır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN